Wpis z mikrobloga

@Camilli: testowalem je kiedys dawno temu i kompletnie mi sie nie podobaly, dziwne lody i kolorystyka duzo ciemniejsza niz np trawa, nie moge sie nimi jakos zachwycic chociaz na screenach wygladaja sensownie
ale to bylo w styczniu chyba jeszcze, moze dam im kolejną szanse
@minecraftkoxik2008: Oj długą drogę przeszedł mod. Z początku też go wywaliłem, ale jak zobaczyłem u znajomego jak to teraz wygląda to zreflektowałem. Polecam go instalować z TUCO Guide. Bo tam jeszcze się podbiera assety roślinności z SFO.

I jeszcze co do lodów. Też w TUCO Guide jest instrukcja jak to zmiksować z DYNDOLODem żeby miało ręce i nogi.
@Camilli: o kurde odpalilem i nie pamietam ze az tak zasobozerny byl ten mod D: z 75fpsow spadki do 55, nie ma szans ze bede gral ponizej 60 przynajmniej
nie wygląda to świetnie, bardzo biedne są te drzewka, takie mało bujne, ale wygląda lepiej niz pamietalem
3d plantsy są spoko, sprobuje najwyzej #!$%@? drzewa i zostawic wlasnie reszte
@Camilli: nie wiem, ja ostatnio testuje vanilla flore, zadnych modow na trawe i drzewa, w SE wyglada to duzo lepiej niz w starym skyrimie + nie trzeba sie martwic o dyndolod + performance jest znakomity, a dla mnie gra ponizej tych 60-70 fpsow jest bardzo uciazliwa, ciezko mi sie przestawic :'(
tutaj screen na obsidian weathers chyba nawet bez zadnego enb, albo z Truth ENB, wyglada (i chodzi) to miodnie
źródło: comment_tTIyq36nrq9WIzbbvOh72r6vauSHsq6y.jpg
@minecraftkoxik2008: Nie no, te w tle nie wyglądają. Zresztą DYNDOLOD z fajerwerkami na góry i inne landscape'y robi robotę i kosztuje naprawdę niewiele.

Co do FPS - zależy jak się przyzwyczaisz. Spróbuj sobie ustawić capa na 30/40 i pograć godzinę. Ja zawsze schodzę do 40~ w najbardziej zasobożernych miejscach (+ walka) i ustawiam na 35. Jak się oko przyzwyczai to nie ma problemu, ale to już zależy od człowieka.

Ewentualnie jest