Aktywne Wpisy

TfarukBartus +36
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Korba112 +150
Moje najbardziej traumatyczne wezwanie w życiu.
Wezwanie do porodu. Na miejscu urodzone dziecko nóżkami, wystawał cały tułów oprócz główki która była zaklinowana w kanale rodnym. Owinięte pępowina, sine. Po 15 minutach manewrów usiłujących wydobyć główkę odstąpilismy od mcr. Przyjechała eNka i zwariowali.
I taką kobietę z wystajacym dzieckiem zawieźliśmy na gineksy. Tam też zwariowali.
#wejsciesilowe #999 #ratownikmedyczny
Wezwanie do porodu. Na miejscu urodzone dziecko nóżkami, wystawał cały tułów oprócz główki która była zaklinowana w kanale rodnym. Owinięte pępowina, sine. Po 15 minutach manewrów usiłujących wydobyć główkę odstąpilismy od mcr. Przyjechała eNka i zwariowali.
I taką kobietę z wystajacym dzieckiem zawieźliśmy na gineksy. Tam też zwariowali.
#wejsciesilowe #999 #ratownikmedyczny

Czy w tym mieście można normalnie porozumiewać się w języku Polskim? Czy radzicie ogarnąć sobie jakieś powiedzonka, słownik lokalnej gwary itp?
#bialystok #podlasie
@Niestabilny: ooo dobrze, że mi przypominałeś, bo za cholerę bym nie pamiętał o tych szczepieniach. Rozumiem, że prąd jest i nie trzeba powerbanku wozić.
@mango2018: tylko jak się zna język polski. Więc jest duża szansa, że akurat ty się nie dogadasz...
@mango2018: śmiejesz się z Podlasia, a sam nie znasz języka polskiego.
-pieniądze w gotówce bo bankomaty jak są to jeden na powiat, a jak jest to nie dziala
-telefon satelitarny (akurat jak ja byłem to była jakaś burza i w------o wszystkie sieci)
-książki i gry bez pradu(prąd też w------o )
-powerbank, patrz punkt
Komentarz usunięty przez autora
Sam nie wiem czy to przestroga czy rekomendacja...