Aktywne Wpisy

naganiaczherculesa +166
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

SystemHalted2_0 +65
Moment przejścia z Windows 11 na Fedorę był chyba najlepszą decyzją od bardzo dawna. Serio, jakby ktoś mi wcześniej powiedział, że system może nie walczyć ze mną tylko po prostu działać, to bym nie uwierzył. To dojrzały, szybki i elegancki system, który daje mi pełną kontrolę i nie próbuje na każdym kroku wciskać konta online, telemetrii, reklam ani asystentów z AI, których nikt nie prosił.
System wstaje błyskawicznie, nie mieli dyskiem w tle,
System wstaje błyskawicznie, nie mieli dyskiem w tle,
źródło: temp_file1560360692872629706
Pobierz

Wezwanie do porodu. Na miejscu urodzone dziecko nóżkami, wystawał cały tułów oprócz główki która była zaklinowana w kanale rodnym. Owinięte pępowina, sine. Po 15 minutach manewrów usiłujących wydobyć główkę odstąpilismy od mcr. Przyjechała eNka i zwariowali.
I taką kobietę z wystajacym dzieckiem zawieźliśmy na gineksy. Tam też zwariowali.
#wejsciesilowe #999 #ratownikmedyczny
Dodatkowo to było ich pierwsze dziecko, a akcja się działa w pokoju dla niego przygotowanym.
Komentarz usunięty przez autora
@Korba112: Ale zaraz... robili sobie poród domowy, bez wsparcia żadnej osoby? X.x
czy idzie się przyzwyczaić i następnego dnia nawet nie myślisz o tym
@Korba112: Ale zaraz... robili sobie poród domowy, bez wsparcia żadnej osoby? X.x
Jak to możliwe w dzisiejszych czasach?
Moja kobieta od połowy ciąży wiedziała w jakiej pozycje jest maluch.
Poród nagły. Mieli rodzić w szpitalu. Nie wiem czy znali wcześniej ułożenie płodu.
@Korba112: nie dziwię się. jprdl jaki niefart : (
Ryją psychę. Są wezwania, które pamięta się minuta po minucie całe życie.
Ja mam np regularnie taki sam koszmar senny. Od lat. Może kiedyś o tym napiszę.
@Korba112: jak napiszesz to wołaj, z chęcią przeczytam
Długo zwlekali z wezwaniem zrm czy wyjazdem do szpitala po zaczęciu porodu?
Maskra..... Raczej ta rodzina nie zdecyduje się więcej na dziecko....
@gawronfly no taa, u mnie to samo, 4 dni przed planowym porodem naturalnym codziennie byliśmy na ktg i raz usg
@ondraszek: A może to był wcześniak? Może znali ułożenie płodu i mieli zaplanowaną cesarkę, ale nie zdążyli? No ale raczej zwiastuny porodu są długie, zanim stopa dziecku wyjdzie, człowiek się pakuje do szpitala... widać przegapili. :(
Wykopki, nie trzeba tutaj waszego wymądrzania, p--------a sytuacja