Wpis z mikrobloga

Czy tylko mi się wydaje, że nowy event to skok na "kasę"? Misja na 10 raidów (w ciągu całego eventu trzeba zrobić 12) jest dość trudna dla kogoś kto nie gra codziennie po godzinie czy dwie bez używania premium pasów. A w przedostanie misji musisz złapać areodactyla, który jest za wyklucie dwóch jajek. Tyle, że ta misia na jajka zniknie 27 jak rozumiem.

Rozumiem, że można wziąć misie na jajka i ich nie wykluwać przez 2 tygodnie aż zrobi się te 10 raidów. Moim zdaniem to po prostu takie słabe ze strony Nianitic.
#pokemongo
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@matmakuc: musisz wykluć jajka i: (A) nie odbierać questa - zostawić ten pomarańcz, (B) odebrać questa ale nie łapać aerodactyla - uciekasz na łapaniu i wtedy odkłada Cie się on na górze questów, jak będziesz chciał łapać klikasz i łapiesz
  • Odpowiedz
@rose05: Tylko, że w ten sposób tylko jedną nagrodę możesz mieć tak odłożoną. Jeśli odbierając drugą z innego questa okaże się, że masz np pełny pokebag to tamtą pierwszą nieodebraną stracisz chyba, a jej miejsce zajmie ta "świeższa".

edit: wolę więc chyba nie wykluwać jajek :D albo kupić z 5 raid pasów :D
  • Odpowiedz
@matmakuc: Odkłada ci się bodajże do 100 poków
Sam mam aktualnie odłożone ze 3 areodaktyle.
A co do raidpassów, nic nie szkodzi na przeszkodzie robić 1 dziennie.
Przypomnę że na Mew jest dokładnie taka sama sytuacja z raidpassami.
  • Odpowiedz
@matmakuc przecież specjal nie traci ważności a już nie raz areo był na raidach. Nie trzeba tego zrobić w dwa tygodnie. Znam ludzi, co nawet mew jeszcze nie mają zrobionego.
  • Odpowiedz
@g0rn1q: Jeżeli tak jest to musiałem coś nie ogarnąć. Przetestuje w tym tygodniu to. Dzięki.

@taktoto: Areo nie widziałem jeszcze ale to pewnie dlatego, że nie jestem zbyt hardcorowym graczem i wydawało mi się, że bez tej misji (dwa jajka) ciężko go będzie złapać.
  • Odpowiedz
@taktoto: wiem, ale myślałem że odkłada się tylko jeden i ewentualnie się nadpisują, Nie wiedziałem, że można tam mieć odłożone kilka/kilkanaście. W takim wypadku ten event jest już banalny.
  • Odpowiedz
@kamdz:
Najprościej:
Każdy quest jest na danym stopie 24h i możesz go raz wykonać. Samego questa możesz mieć w ilości sztuk 3 ale to muszą być z 3 różnych stopów.

KAŻDY ma takie same zadanie, jak i nagroda jest taka sama, jedynie iv pokemona jest inne.
  • Odpowiedz