Wpis z mikrobloga

#sap #pytanie #abap #hr
Hej Mirki. Może ktoś doradzić jak zbiorczo dodawać harmonogramy pracowników.
Obecnie używana jest transakcja PTMW - ale to jest robione na pojedynczych pracowników

Zna ktoś może inną transakcje, której można użyć?

Ja bardziej rozwiązuje sprawy od strony ABAP, ale udało mi się znaleźć tylko funkcję do wczytywania
czasu pracy na dany dzień CATTPERSONALWORKING_TIMES SAP
Próbowałem debugować i napisać własny program do wczytywania, ale Sap trzyma to w różnych tabelach (zastępstwo w jednej, urlop w drugiej itd.)
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kaczor: Czy robiłeś to do PTMW? Nie wszystkie transakcje w Sap nadają się do LSMW, lub nagrania transakcji.
Przynajmniej mnie się nie udało
  • Odpowiedz
@antb47: Spoko, tyle, że można mieć dużo ludzi, ale kwestia liczebności harmonogramów, bo zapewne jak wspominasz jest to produkcja, więc pewnie dla pracy zmianowej są, może jakieś brygady.
Pisz co wymyślisz i w razie czego coś mogę podpowiedzieć jak będę wiedział.
  • Odpowiedz
@ChineseMobilePhones: Obecnie mamy kilka tylko kilka harmonogramów i kierownicy zmieniają to ręcznie. Pokazali mi plik excela, w którym to obliczają -3 zmiany, dni wolne itd.
Nie wiem jak to zrobić

@Jahcob: jutro popatrzę na to funkcję
  • Odpowiedz
@antb47: Przedebuguj sobie transakcję która to robi dla jednego pracownika, zobacz jakie funkcje/metody pod spodem wywołuje i przygotuj własny program który będzie z nich korzystał.
  • Odpowiedz
@Jan0l: Próbowałem to zrobić to dla transakcji PTMW, która jest używana dla pojedyńczych użytkowników, ale nie udało mi się tego zdebugować. Za dużo wywołań zagnieżdzonych Znalazłem tylko funkcję do odczytywania danych dla danego użytkownika na dany dzień i no i ustaliłem, ze każde zdarzenie ma oddzielną tabele
  • Odpowiedz