@whiteglove: Co do Gry o Tron, późniejsze sezony straciły na ciekawych scenariuszach, dialogach i zwrotach akcji. Ale zyskały na epickości i efektach specjalnych. Pamiętasz sceny bitew w pierwszych sezonach? Ja też nie, bo po prostu by nie było. A epickie bitwy i świetne efekty specjalne to mimo wszystko dość ważny aspekt w ekranizacji fantasy, żeby nie wyszła epicka tandeta.
@mandrake0: imo mniej więcej od drugiej połowy II sezonu. Możesz zobaczyć, bo mimo wszystko da się wytrwać do finału. Ale III sezonu nawet nie ruszaj, najgorszy upadek serialu jaki widziałam.
@whiteglove: O tak. Niepopularna opinia, ale GoT z brutalnego political fiction zmienił się w epic fantasy/fairy tale, z nieśmiertelnymi białymi rycerzami (Jon Snow), do szpiku kości złymi macochami/królowymi (Cersei), złymi magicznymi zombie (White Walkers).
I Downton Abbey się podpisuję obiema rekami. Pierwsze 2 sezony miały sens, świetnie pokazywały epokę, miały SCENARIUSZ. Jak jest mowa o postaciach, które mają się teraz pojawić w filmie to muszę sprawdzać kto to, tak bardzo
@mandrake0: Książe na białym koniu i Królewna Śnieżka razem przeciwko magicznym siłom zła muszą zawiązać sojusz ze złą królową ;) Przecież jakby tak wyglądał pierwszy sezon to nikt by tej kupy ni eoglądał :)
@bart88uk: Chyba jescze kręcą, ale ja przestałem oglądać kiedy pojwaił się ten gostek z tygrysem i złomiarze, chociaż odcinki z neganem były mega ale to wszystko. Przesadzili w niektórych odcinkach z zapychaczami w postaci rozmów o niczym, to mnie zanudziło i przestałem oglądać. Podobno teraz w najnowszych odcinkach
źródło: comment_DsViojolm74zBbsuAiKJ93eImiM6PtwP.jpg
PobierzPamiętasz sceny bitew w pierwszych sezonach? Ja też nie, bo po prostu by nie było. A epickie bitwy i świetne efekty specjalne to mimo wszystko dość ważny aspekt w ekranizacji fantasy, żeby nie wyszła epicka tandeta.
I Downton Abbey się podpisuję obiema rekami. Pierwsze 2 sezony miały sens, świetnie pokazywały epokę, miały SCENARIUSZ. Jak jest mowa o postaciach, które mają się teraz pojawić w filmie to muszę sprawdzać kto to, tak bardzo
źródło: comment_KeiDWSWpstU08fp5DDBvaJXtqkZ3b2At.jpg
Pobierz