Wpis z mikrobloga

@ToJaWojtek: dobrze rozumiem ze macie ochronę, garaż podziemny z bramą a obca osobą, która nie ma tam miejsca ma dorobiony nielegalnie pilot? To nie czasem wtargnięcie, które można zgłosić na policję normalnie? U nas był problem z zastawionymi trawnikami i autami na innych miejscach niż wykupione-strefa ruchu załatwiła problem.
  • Odpowiedz
@ToJaWojtek: tak jak napisal @MpowerUK - bierzesz kilku chlopa, cztery sztuki mobilnych podnosnikow i stawiasz babce auto miedzy slupem a sciana. Pozniej tylko ogladasz jak próbuje wyjechać na 600 razy
  • Odpowiedz
@ToJaWojtek: przezywalem ten problem jak sasiad zaparkowal na moim miejscu. Garaze podziemne w nowych blokach to takie miejsce gdzie bardziej chroniony jest ten zle parkujacy. Jesnak rozwiazan kilka jest: dresy, bluza z kapturem: i spuszczenie powietrza z wszystkich kol (tylko wtedy szybko nie odjedzie), kupa rozsmarowana na klamce. Mozes tez zglosic na psiarnie ze ktos n-------i przywozi a oni zajma sie reszta ^^
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 40
@ToJaWojtek:
Miałem podobny problem na parkingu przed blokiem ( pewnie to zmienia postać rzeczy)
Gość notorycznie tak zastawiał inne auta w tym moje. Do pracy jeżdżę na 2:00 więc czasem zmuszony byłem wziąć taksówkę
Prośby, groźby i karne kutasy nawet nie pomagały¯\_(ツ)_/¯
Raz o 23:00 zacisnąłem zęby, zrobiłem aferę na pół osiedla, bagiety i straż miejska odholowały pojazd.
Do chwili obecnej parkuje normalnie, tylko dzień dobry nie mówi( ͡
  • Odpowiedz
@PeterFile: nie da się przepchnąć passata b6 bez kluczyka. Potrzebujesz wózków pod tylne koła, bo do zwolnienia hamulca potrzebny jest kluczyk. A gdy auto ma DSG potrzebujesz jeszcze wózki pod przednia oś.
  • Odpowiedz
Raz o 23:00 zacisnąłem zęby, zrobiłem aferę na pół osiedla, bagiety i straż miejska odholowały pojazd.

@ameliniowyguzik: tzn. wystarczyło zwykłe zgłoszenie do nich?

Miałem taki problem z budowlańcami. Tłumaczenia nic nie dały to sam sobie przesuwałem ich auta

@panzdzichu: nie mieli pretensji o wybite szyby?
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 11
@spere:
Tak
Zadzwoniłem, że nie mogę wyjechać, sytuacja nie zdarza się pierwszy raz.
Bagiety przyjechały od razu, a SM niby nie miała nikogo, ale przyjechali i to właśnie oni wezwali holownik(ʘʘ)
Na Twoim miejscu najpierw bym n-----ł karnych i czekał czy pomoże¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@ToJaWojtek: rozmowa z taką amebą nie pomoże, zresztą już próbowałeś. Wezwij straż miejską, pewnie jej nie odholują ale zrobią aferę, będą jej szukać na osiedlu i potem o-------ą, na głupią babę może podziała. Jak nie to upewniasz się ze nie ma kamer i działasz. Co zrobić, w Polsce jak w dżungli, trzeba walczyć o swoje bo administracja ma Cię w dupie. U mnie podobna sytuacja, całe osiedle z------y samochodami postawionymi
  • Odpowiedz