Aktywne Wpisy
AustralianV8 +99
#ukraina #polska
Historia ukraińsko-polskich relacji w skrócie:
1648 - Ukraińcy mordują tysiące polskiej szlachty — powstanie Chmielnickiego
1768 - Ukraińcy mordują 100 tys. Polskich mieszczan i szlachtę — koliszczyzna
1817 - Ukraińcy mordują 2 tys. Polaków w Małopolsce Wschodniej
1918 - Ukraińcy strzelają do tysięcy polskich dzieci we Lwowie — Orlęta Lwowskie
1920 - Ukraińcy nie potrafią obronić Kijowa oddanego im przez polskie wojsko
1931 - Ukraińcy mordują wojewodę Hołówkę
1934 -
Historia ukraińsko-polskich relacji w skrócie:
1648 - Ukraińcy mordują tysiące polskiej szlachty — powstanie Chmielnickiego
1768 - Ukraińcy mordują 100 tys. Polskich mieszczan i szlachtę — koliszczyzna
1817 - Ukraińcy mordują 2 tys. Polaków w Małopolsce Wschodniej
1918 - Ukraińcy strzelają do tysięcy polskich dzieci we Lwowie — Orlęta Lwowskie
1920 - Ukraińcy nie potrafią obronić Kijowa oddanego im przez polskie wojsko
1931 - Ukraińcy mordują wojewodę Hołówkę
1934 -
fake-konto +6
Napaliłem się w #!$%@? na #dom jak na picrel, ale mam parę wątpliwości:
-dla singla #przegryw a nawet #przegrywpo30tce nie szkoda hajsu jednak? z wykończeniem będzie to ~ 900k?
-przez najbliższe ~ 1.5-2lata musiałbym srogo oszczędzać, tak z 2/3 zarobków a liczyłem, że sobie w końcu zbuduję solidną poduszkę finansową
-brak światłowodu, niby jakiś Play działa całkiem dobrze, no ale światło to to nie jest :(
Z plusów to zajebista lokalizacja, dobra
-dla singla #przegryw a nawet #przegrywpo30tce nie szkoda hajsu jednak? z wykończeniem będzie to ~ 900k?
-przez najbliższe ~ 1.5-2lata musiałbym srogo oszczędzać, tak z 2/3 zarobków a liczyłem, że sobie w końcu zbuduję solidną poduszkę finansową
-brak światłowodu, niby jakiś Play działa całkiem dobrze, no ale światło to to nie jest :(
Z plusów to zajebista lokalizacja, dobra
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Nie mam żadnego problemu z określeniem co jest mową nienawiści, a co nie - z kolei Ty masz ewidentnie problem z czytaniem ze zrozumieniem, skoro takie wnioski wysunąłeś na podstawie mojej wypowiedzi.
@Karbon315: owszem, ale w jaki sposob zaprzecza to zakazowi krzyczenia np. Zydzi do gazu? Owszem sa grupy ktore przeginają, ale czemu od razu cala idee trzeba wywalic?
Nie da się obiektywnie stwierdzić, czy ruchanie się z wszystkimi dookoła jest ok czy nie, ale to, że wsadzanie ludzi do więzienia za słowa nie jest wolnością już tak.
Skoro to taki banalny temat, to dlaczego nie potrafisz znaleźć żadnych argumentów na jego obronę?
Komentarz usunięty przez moderatora
To co robisz to typowy straw man. Pieklisz się o definicję "mowy nienawiści" niczym JKM o dowód-czy-Hitler-wiedział. Mówisz o tym, że taki termin jest niedefiniowalnym prawnym wytrychem. Tutaj masz kilka aktów prawnych obowiązujących w Polsce: www.mowanienawisci.info/sekcja/polskie/ . Tam pojawiają się konkretne przykłady czynów karalnych kodeksem karnym. Polska wykładnia prawna jest dosyć bogata i w moim przekonaniu dojrzała, bo zapadło już wiele wyroków dotyczących "zniewagi" czy "nawoływania do nienawiści". Dlatego nie
Jakie fakty? To co mi wkleiłaś to jest próba kategoryzacji jakiejś grupy zachowań i spoko, kategoryzuj sobie to jak chcesz. Nie wiem po co i koło #!$%@? mi to generalnie lata, ale twoja "mowa nienawiści" nie jest terminem prawnym ani naukowym. Jest sztucznym tworem stworzonym na potrzeby walki politycznej i cokolwiek sobie tam wrzucisz to twoja
Komentarz usunięty przez autora
Tak, nawet przeszukałem te akty prawne pod kątem zwrotu "mowa nienawiści" i pustka.
@Lorne: Co to znaczy, że ktoś "jest nazistą"? Oczekujesz, że będziesz mógł szczekać "#!$%@?ć żydów" a potem się wymigać, że przecież nie miałeś mundurka, więc się nie liczy?
@Flypho:
No to powiem ci co jest faktem. Nawoływanie to jest pewna forma mowy. Polega to na tym, że wypowiadasz jakieś słowa. Mowa nienawiści to kolokwializm, a nawoływanie do nienawiści to jakiś konkretny zwrot w prawie. Idąc twoją pokrętną logiką kaloryfery też są fikcją, bo generalnie to się nazywa grzejnik.
Jeśli rozmawiałbym z człowiekiem, który próbuje urabiać opinię publiczną i manipulować nazwami prawnymi, żeby móc nazywać kaloryferem bryłę lodu, to tak właśnie bym ci to tłukł do głowy. A z rzekomą "mową nienawiści" tak właśnie nader często bywa, że jej definicja daleko wykracza poza to, co zdefiniowano w kodeksie karnym czy nawet cywilnym.
@kadbery:
@Karbon315:
Typowy przykład wypowiedzi która tylko nie zgadza się z naszymi poglądami.
@Flypho: http://kotly.pl/ogrzewanie-lodem-nowe-metody-pozyskiwania-ciepla/
Na ich logikę - powinno być dozwolone. Bo czemu mielibyśmy ograniczać śledzącemu to gdzie i kiedy chodzi? Przecież
Wszystko by było fajnie, gdyby była karana/zakazana bezpośrednia groźba. Tymczasem mowę nienawiści podpina się pod każdą krytykę!
Dziś nie można powiedzieć bez obaw że ktoś cię nie wsypie, że "nie chce więcej imigrantow, bo oni odpowiadają za duża ilość gwałtów". I niezależnie czy jest to prawda czy nie, to powinno się to dopuścić, bo to nie jest to samo co, "chyba #!$%@? tych a tych". Niestety ale mowa nienawiści robi
Ale tego tworu się nie da ująć w żadnym stanie.
fajnie, przedstawiłeś artykuły...tylko one nic nie mówią o "mowie nienawiści"...czy jak powiem, nie przepadam za muslimami to już ich nienawidzę, czy tylko przedstawiam swoją opinię? A
Komentarz usunięty przez autora
@4kroki:
Wcale nie. Poczytaj o paradoksie tolerancji.