Wpis z mikrobloga

Zamierzam kupić moją pierwszą konsolę w życiu. Wybór prawdopodobnie padnie na Xbox One X. Dopiero niedawno dowiedziałem się, że nie wszystkie gry są na obie konsole... ( ͡° ͜ʖ ͡°). Czy liczba gier jest faktycznie odczuwalnie mniejsza niż na PS4 Pro? Najbardziej chcę grać w RPG i inne gierki gdzie można rozwijać swoją postać oraz wyścigówki. Najbardziej zależy mi na opinii użytkowników Xboxów - czy faktycznie łapiecie się na tym, że zagralibyście w daną gierkę ale jest tylko na PS4?
#konsole #ps4 #xboxone
  • 63
@Sweet_acc_pr0sa: Nie kompromituj się dalej proszę to, że nie zagram w kilka gier z PS nie jest dla mnie żadnym problemem ile tych gier w roku wychodzi... kilka ... napisz z capsem
NA MOIM PS4 ZAGRAM W 5 GIER WIĘCEJ W ROKU NIŻ NA XBOX ONE X xD
PS: jedyną grą w którą żałuje, że nie zagram to Detroit: Become Human ale to za mało żeby kupić gorszą technicznie konsole (
@bazek993: xD jak gdyby roznica technologiczna na konsolach byla w jakikolwiek sposob zauwazalna xD podaj mi jeden powod dla ktorego mial bym kupic konsole zamiast pc aby grac w gry ktore wychodza rowniez na pc xD

uwaga, nie m go dlatego mam ps4, kiedys mialem xboxa360 bo robil robote, ale no #!$%@? xD

po 1 ps4 ma exclusivy

po 2 wszyscy moim znajomi maja ps4, nikt nigdy nawet sie nie zastanawial
@Emdowu mam pc w domu niezly sprzet wiec wiadome.bylo to ze wybiore ps4 pro tak pc stoi i sie kurzy jakas forza mnie nie przekonuje a jakby cos to moge na pc pograc pozdrawiam
@Sweet_acc_pr0sa: Xbox zrypał początek generacji z wciskaniem wszystkim kinecta i przez pomysł aby gier na płytach nie dało się odsprzedawać. Jak masz telewizor 4K to różnica jest znaczna, a jak oglądasz filmy to w Xboxie masz odtwarzach BluRay Ultra HD (a w PS4 nie masz). Poza tym dużo starych gier ma ulepszoną grafikę, podniesioną rozdzielczość itd. (a w przypadku PS4 za to samo trzeba płacić patrz Remastery)
@Emdowu: obczaj co Twoje ziomeczki mają, nic nie zastąpi grania z bliskimi znajomymi w jakąś #!$%@? albo w tryb kooperacji po sieci z czatem głosowym:)
@sivyjara: Odniosłem się do "5 gier" o których napisał. Dajmy na to, że faktycznie solidnych ex'ów wyszło 5. Na oko to i tak dla mnie połowa w ogóle godnych uwagi gier w ciągu roku
@bazek993: nie mam pro, od premiery rdr 2 gram sobie na lajcie, myslalem ze bedzie wyc ale nawet nie raczy sie mocniej wentylowac, opinnie w necie chyba byly mocno przesadzone
@sivyjara: oczywiscie ze ma swoje zalety, ale jako platforma do grania nie uzupelnia podstawowej funkcji czyli nie pozwala grac we wszystko
@Emdowu szczerze przyznam u mnie troche wieje przy bardziej wymagajacych grach ale ponac nowsze wersje pro juz tego problemu nie maja :) i mimo ze wieje to warto tv 55 cali 4k oczy dostaja orgazmu kiedys wklejalem screeny pcmasterrace jak sie kurzy u mnie w pokoju :) ppzdrawiam
@Emdowu: lepsze wyścigi masz na PS4, Gran Turismo (realistyczny model jazdy, a nie arcade jak w forzie) w którym są non stop organizowane zawody licencjonowane przez FIA. W multi masz punkty dodatnie i ujemne oraz kary za kulturę jazdy. W Forzie na xboxie wszyscy w ciebie #!$%@?ą i taki wyścig ¯\_(ツ)_/¯

Lepsze exy na PS4: God of War, Persona 5, Bloodborne.

Jak nie masz telewizora 4k to nie kupuj pro, starczy
lepsze wyścigi masz na PS4, Gran Turismo (realistyczny model jazdy, a nie arcade jak w forzie) w którym są non stop organizowane zawody licencjonowane przez FIA. W multi masz punkty dodatnie i ujemne oraz kary za kulturę jazdy. W Forzie na xboxie wszyscy w ciebie #!$%@?ą i taki wyścig ¯_(ツ)_/¯

@BatonikKokosowy: Obie te gry to takie pół symulatory i żadna z nich nie jest bardziej realistyczna, zależy kto co lubi. System
@Ron1n: kiedy ostatnio grałeś w GTS? System kar został już na tyle dopracowany, że nie zdarza mi się żebym dostał karę za coś czego nie zrobiłem, a przeciwnik jak mnie puknie to dostaje zawsze. W GTS są codziennie inne wyścigi ligowe, kilka do wybory. Twoje argumenty są inwalidą.