Aktywne Wpisy
ChwilowaPomaranczka +259
Wróciłem z policji xd w sumie to 10 min trwało przesłuchanie. Pan policjant pokazał mi screena, spytał czy jestem autorem. Ja oczywiście potwierdziłem. Powiedziałem że to był żart, nikt nie wziął tego na poważnie, i że własnoręcznie usunąłem wpis jak zrozumiałem że może on wzbudzić ogólnokrajową panikę i paraliż służby zdrowia. Zeznania zostały spisane w 4 (xD) zdaniach, policjant powiedział że prokuratura zdecyduje o wszczęciu postępowania, ale prawdopodobnie tak. Kara od 6
Hanlan +300
#heheszki #wykop #afera #samoloty #wspomnienia #aferasamolotowa #lotnisko
Pamiętacie te aferę. Ktoś wie może jak to się finalnie zakończyło, ale trzeba przyznać chłop się chyba niespodziewał, że to się tak skończy XD
Pamiętacie te aferę. Ktoś wie może jak to się finalnie zakończyło, ale trzeba przyznać chłop się chyba niespodziewał, że to się tak skończy XD
Trafiliśmy w tym roku na wyjątkowo krótką porę deszczową. Choć pogoda była trochę chwiejna gdzieś od przełomu kwietnia/maja, to pora sucha na dobrą sprawę skończyła się dopiero na początku września. Skala deszczu i tak była mała w stosunku do poprzednich lat. Straszono nas powodziami, utrudnionym dojazdem do szkoły różowego paska przez kilka miesięcy. Nic takiego się nie stało. Ostatecznie pora deszczowa trwała niecałe dwa miesiące zamiast standardowych czterech-pięciu.
Do tego chyba po raz pierwszy od ponad pół roku aplikacje pogodowe pokazują słońce. Wcześniej było tak: upał od rana do wieczora? Appka i tak pokaże „możliwe opady deszczu”. I tak właściwie dzień w dzień, niezależnie od tego, jaką pogodę się sprawdzało. Przez to właściwie w ogóle przestaliśmy polegać na prognozach. A tu od kilku dni taka niespodzianka – jakiego źródła byśmy nie sprawdzili, wszystko na żółto od słońca :D
Czuć to też w powietrzu. Choć temperatury teraz sięgają 35 stopni, to jest znacznie lepiej niż miesiąc temu, kiedy to nie było więcej niż 33 stopnie. Powietrze jest dużo lżejsze, nie ma uczucia sauny, pojawia się nawet przyjemny wietrzyk. Wieczorem, gdy temperatura spada do tych 26 stopni, robi się już nawet chłodnawo.
Idzie zima :D
Zapraszam do obserwowania tagu #chrapki, gdzie co jakiś czas będę publikował posty związane z życiem w Azji, ciekawostki, zdjęcia, anegdoty.
Warto również obserwować profil na #instagram, gdzie codziennie będziemy wrzucać zdjęcia z naszych podróży.
Nasz blog znajdziecie pod adresem chrapki.pl
Fanpage na fejsie
#podroze #tajlandia #azja #pogoda #swieta #emigracja #ciekawostki