Aktywne Wpisy

Casuperu +262
Organizacja koncertu Ricky Martina w Krakowie to porażka.
Fajnie, że pozwolili wnieść 500 ml. oryginalnie zamkniętej wody ale torebki już nie - chyba, że zmieściła się w koszyczek, który jest mokrym snem Ryanaira (na zdjęciu - butelka 500 ml. dla skali). I nie ważne, że w torebce telefon, kluczyki od samochodu, portfel i klucze od domu.
Wodę da się wnieść przez pierwszą bramkę, ale na drugiej trzeba wodę otworzyć i przelać do kubeczka bez
Fajnie, że pozwolili wnieść 500 ml. oryginalnie zamkniętej wody ale torebki już nie - chyba, że zmieściła się w koszyczek, który jest mokrym snem Ryanaira (na zdjęciu - butelka 500 ml. dla skali). I nie ważne, że w torebce telefon, kluczyki od samochodu, portfel i klucze od domu.
Wodę da się wnieść przez pierwszą bramkę, ale na drugiej trzeba wodę otworzyć i przelać do kubeczka bez
źródło: WhatsApp Image 2026-07-02 at 21.03.40
Pobierz
Salido +221
Minął 7. (z 67) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 3 wypadki śmiertelne w których zginęły 3 osoby.
30 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
30 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 3 wypadki śmiertelne w których zginęły 3 osoby.
30 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
30 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
źródło: 1-453841-59
Pobierz

Napisałem swój prosty klakulator w pythonie. Teraz chciałbym zrobić do niego opis tzn, jeżeli "wynik" wynosi mniej niż 20 to chciałbym otrzymać tekst A. Jeżeli wynik jest większy niż 20 to tekst B
Czy działają tutaj znaki mniejszości i większości?
np
wynik < 20 = print("tekst") ?
Sory za lamerskie pytanie, ale dopiero zacząłem i chciałbym poznać jak najwięcej funkcji.
@kacperinjo: instrukcję if sobie zobacz( ͡° ͜ʖ ͡°)
If wynik < 20:
......
Mam jeszcze problem z tym, że chciałbym żeby te "gratulacja wyskakiwały od 20 do 21, powyżej 22 jest źle, oraz poniżej 20.
Tak to
Mam sugestię. Zrób sobie jakiś kurs pythona, coś na codecademy albo coś podobnego. Piszesz o rzeczach, które są wyjaśniane na samym początku nauki pythona. Zamęczysz się jak będziesz teraz każdą pojedynczą rzecz googlował. Albo zamęczysz nas pytając o wszystko ;)
If wynik < 20:
coś
elif wynik > 22:
Coś