Aktywne Wpisy

anoysath +145

forfiterex +81
#krakow #sct #niszczalski
Ci idioci od SCT z Krakowa naprawdę liczą, że obcokrajowcy przed wjazdem do miasta będą się rejestrować xxxD większego odklejenia niż krakusowskich urzedasow to nie widziałem w życiu
Ci idioci od SCT z Krakowa naprawdę liczą, że obcokrajowcy przed wjazdem do miasta będą się rejestrować xxxD większego odklejenia niż krakusowskich urzedasow to nie widziałem w życiu
Jeśli Twój pojazd jest zarejestrowany za granicą, nawet jeśli spełnia wszystkie wymagane normy, musisz samodzielnie zgłosić go do systemu SCT. Podczas zgłaszania będziesz musiał przedstawić kopię dowodu rejestracyjnego pojazdu, podać markę, model i rok produkcji

Napisałem swój prosty klakulator w pythonie. Teraz chciałbym zrobić do niego opis tzn, jeżeli "wynik" wynosi mniej niż 20 to chciałbym otrzymać tekst A. Jeżeli wynik jest większy niż 20 to tekst B
Czy działają tutaj znaki mniejszości i większości?
np
wynik < 20 = print("tekst") ?
Sory za lamerskie pytanie, ale dopiero zacząłem i chciałbym poznać jak najwięcej funkcji.
@kacperinjo: instrukcję if sobie zobacz( ͡° ͜ʖ ͡°)
If wynik < 20:
......
Mam jeszcze problem z tym, że chciałbym żeby te "gratulacja wyskakiwały od 20 do 21, powyżej 22 jest źle, oraz poniżej 20.
Tak to
Mam sugestię. Zrób sobie jakiś kurs pythona, coś na codecademy albo coś podobnego. Piszesz o rzeczach, które są wyjaśniane na samym początku nauki pythona. Zamęczysz się jak będziesz teraz każdą pojedynczą rzecz googlował. Albo zamęczysz nas pytając o wszystko ;)
If wynik < 20:
coś
elif wynik > 22:
Coś