Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Jak chce się przejechać hulajnoga #lime to wystarczy podpiąć kartę i mogę wypożyczyć? Wtedy ściągnie kasę z konta np 10zl za tyle ile przejechałem? Bo widzę jakieś pakiety do wykupienia, najtańszy za 50zl i nie chcę żeby mi ściągnęło z konta od razu 50zl za to bo pewnie tylko raz skorzystam.
#wroclaw #warszawa
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DreqX: te pakiety to coś w stylu że sobie ustawiasz że zawsze chcesz mieć tam na koncie np. 50 zł. Przynajmniej ja tak to zrozumiałam.
Jak wypożyczasz to podpinasz kartę i ściąga tyle ile się przejechało ;)
  • Odpowiedz
@DreqX: mi pierwszy raz pobrało z konta 2zł tylko bo przejechalem sie kawałek.

Pozniej juz nie mozna było korzystac w ten sposob tylko wolalo o doladowanie portfela. Wkoncu doladowalem za 50zł i jezdze, bo zajebiscie sie jezdzi
  • Odpowiedz
@klokupk: to był przykład. nie mówię że tak jest ale "podpinanie karty", polecenia zapłaty i tego typu upoważnienia na ściąganie hajsu to wiązanie na siebie sznura - ściągną Ci z karty 10000PLN za r-------ą hulajnogę, udowodnisz im (lub nie) że bezpodstawnie, ale ile Cię to nerwów i czasu będzie kosztowało?
  • Odpowiedz
@luzny_lori: po pierwsze istnieje coś takiego jak chargeback. wydawca karty zwraca ci kasę a usługodawca musi udowodnić, że jego roszczenie jest zasadne czyli de facto udowodnić, że jesteś sprawcą zniszczenia.
Po drugie takie firmy mają ubezpieczenia od wandalizmu i nie będą ryzykować nagonki w mediach i utraty marki / dochodu. Po trzecie jakbyś ich podał do sądu za nieuzasadnione obciążenie, to jeszcze byś wywałczył ładne odszkodowanie a może i jakiś
  • Odpowiedz
@TouDick: vozilli to ja zawsze zdjęcie robię, ale vozilla daje mi prepaid to i korzystam.

Niby jest chargeback ale to zawsze kłopot - ja wybieram usługodawców którzy mi pasują, a nie układam się pod widzimisię prezesa januszbizu.
  • Odpowiedz