Wpis z mikrobloga

#js #javascript #html

Cześć, stworzyłem sobie w javascript drag element w postaci kółka z liczbą. Chciałbym zrobić coś takiego że na podstawie podanej ilości w inpucie (value w input) i kliknięciu buttona wygenerował odpowiednią ilość tych drag elementów z kolejnymi liczbami. Ktoś podpowie jak to szybko zrobić?

Z góry dziękuję za pomoc!
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dzimen: zlecić komuś kto ma pojęcie jak to zrobić, tak będzie najszybciej. Ten kod jest w 90% do przepisania na nowo bo tu jest prawie wszystko źle począwszy od używania id zamiast klas do wybierania elementów i operowania na nich.
  • Odpowiedz
@Rst00: To jest projekt wstępny i wiem że niektóre rzeczy trzeba będzie zmienić. Ja chce tylko uzyskać jak tutaj dodać opcję stworzenia tylu elementów ile podamy w input. (To jest szkic roboczy)
  • Odpowiedz
@Rst00: @wamaga: A druga rzecz jest coś takiego ja jakiś wizard w js/jquery dzięki któremu mamy opcję stworzenie mutliple steps for form (tyle ile podamy kroków to tyle stworzy). W każdym kroku będzie opcja dodwania input'ów taki jak wybierzemy. Widzieliście coś podobnego czy muszę stworzyć całość od podstaw?
  • Odpowiedz
@dzimen: no a jak ma działać skoro na start pobierasz listę wszystkich elementów a później je dodajesz dynamicznie i nie odświeżasz pobranej wcześniej listy? Przemyśl najpierw od początku do końca to co chcesz zrobić, rozpisz na kartce i wtedy zabieraj się za pracę bo nigdy tego nie zrobisz.
  • Odpowiedz