@Cesarz_Polski @Vladimir_Semielnikov dajcie na luz akurat IBM to nie tak zle. Z perspektywy wrockowego SCC to moze tak ale IBM jest najbardziej linux oriented z tych firm ktore bylo stac
@Axoi: Wiem że ma bo używam RHELa i CENTOS na KVM i VMware ("Server with GUI" czy coś takiego to się nazywało") Co do paczek nie są to czasem EPEL-e?! np LibreOffice (nie używam wole Zoho Writera)
A propo IBM-u to prawda że w Krakowie i Wrocławiu to Murzynarium?! (tak google pokazuję na mapie) xd Angielski tylko ważne kompetencje mniej. Jakiś mobing podobno też tam jest.
@tt_2: teraz nie biora prawie nikogo :) Od poltora roku wisimy na freezie na zatrudnianie ludzi z zewnatrz :) Wiec kazdy manago musi strasznie mocno motywowac i walczyc o jakiegokolwiek specjaliste z ulicy. A jak idzie o umiejetnosci to jak mowie - zalezy od dzialu. W moim szukamy tylko seniorow z wieloletnim doswiadczeniem.
@Cesarz_Polski: definitywnie nie każdego, definitywnie liczą się bardziej inne umiejętności. Chociaż brak znajomości angielskiego raczej przekreśla, ale w IT to standard, wypada rozumieć dokumentację.
A co do wypłat - sama jako "bardzo junior" mam więcej niż 2k ale sporo mniej niż branżowy standard.
źródło: comment_XTkuNCoTet8NTbJzJhnilqpGag3zBdPo.jpg
Pobierz@Vladimir_Semielnikov dajcie na luz akurat IBM to nie tak zle. Z perspektywy wrockowego SCC to moze tak ale IBM jest najbardziej linux oriented z tych firm ktore bylo stac
@kaczor: unix oriented nie linux. Unix to np bsd,macos,aix. Linux RHEL,Debian oraz ich rodziny i odłamy...
Unix poza MacOS wymarł praktycznie.
Co do paczek nie są to czasem EPEL-e?! np LibreOffice (nie używam wole Zoho Writera)
A propo IBM-u to prawda że w Krakowie i Wrocławiu to Murzynarium?! (tak google pokazuję na mapie) xd
Angielski tylko ważne kompetencje mniej. Jakiś mobing podobno też tam jest.
Co do RHEL-a można
@ugluck: podobno 2k i niewiele ponad prawda to?!
Wiec kazdy manago musi strasznie mocno motywowac i walczyc o jakiegokolwiek specjaliste z ulicy.
A jak idzie o umiejetnosci to jak mowie - zalezy od dzialu. W moim szukamy tylko seniorow z wieloletnim doswiadczeniem.
A co do wypłat - sama jako "bardzo junior" mam więcej niż 2k ale sporo mniej niż branżowy standard.