Wpis z mikrobloga

Wracałem przed chwilą Wisłostradą do domu, na środkowym pasie zrobił się lekki korek. Samochody zaczęły wymijać auto stojące na światłach awaryjnych, także je wyminąłem, przejeżdżając obok niego zauważyłem, że w środku siedzi młoda dziewczyna, wiozła jeszcze jakiegoś pieska, który wyglądał przez okno. Nie spieszyło mi się zbytnio do domu, więc zaparkowałem przed nią i poszedłem się spytać, co się stało. Odpowiedziała lekko spanikowana, że chyba się jej samochód zepsuł, dzwoni po znajomych o jakąś pomoc, ale na razie bezskutecznie. Nie znam się zbytnio na samochodach, więc zaproponowałem, że może uda mi się zepchnąć jej auto na pobocze, Ja raczej wątłych rozmiarów, w sumie nie wierzyłem, że samemu dam radę, ale auto jakoś zaczęło się toczyć i w końcu udało się je jakoś bezpiecznie zaparkować na poboczu. Wiecie co jest w tym wszystkim najgorsze?, że wszyscy którzy stali w korku za mną mieli na to wywalone, nikt nie wysiadł, nikt nie pomógł, zaczęli trąbić i mnie chamsko prawie poboczem wymijać. Na końcu dziewczyna bardzo mi podziękowała i powiedziała, że już teraz sobie poradzi.
Ot taka historia, a ja w sumie #czujedobrzeczlowiek. Miłego wieczoru.
#szaryburekfoto #warszawa
  • 62
@AlexR: ssać to może tylko dureń jak ty, który nie potrafi w inteligentny sposób poprowadzić dyskusji tylko musi się dowartościować mając goslinga w avatarze i cisnąć po randomowej różowej na wykop, bo przecież logikarozowychpaskowteperozowepaskinieumiejojezdzictylkojaumiem
@northman: to teraz pokazalas logike, najpierw piszesz, ze alternator, a pozniej ze no nie wiesz, czy to alternator, a sie #!$%@? do mnie, jak do peta swojego starego
@Lorenzo_von_Matterhorn: niby jak miałam zmienić pas jak z każdej strony #!$%@? auta jak szalone? Nagle auto ci zwalnia, próbujesz wbić bieg, odpalić, to się dzieje za szybko. Może teraz zareagowałabym inaczej- doświadczenie. Ale wtedy byłam sparaliżowana. Zbyt stromo było żebym zdążyła skręcać.
Zreszta później nawet sam policjant powiedział ze dobrze ze nie skręcałam, bo ktoś moglby wtedy przywalić.