Wpis z mikrobloga

Zupka chińska dwa dania...

1. Gotujemy wodę i standardowo przygotowujemy zupkę.
2. Kroimy ulubione dodatki do podsmażenia (to co jest w lodówce) i delikatnie je podsmażamy...
3. Zjadamy wywar z makaronu czasem zagryzajac kluchem.
4. Tak odsączony makaron wrzucamy do podsmazonych dodatków i koniecznie dodajemy masła (albo czegos podobnego)
5. Intensywnie mieszamy i dodajemy z ulubionymi przyprawami

W ten piekny sposób mamy dwa dania w cenie jednego... #gotujzwykopem #protip #studbaza
TatraMocna - Zupka chińska dwa dania...

1. Gotujemy wodę i standardowo przygotowujem...

źródło: comment_vyQCtv8GvB4IVDn7sXHLs2op4s5AyUWk.jpg

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
@TatraMocna: zupki chińskie robią pożogę w jelitach, nadyma ci potem brzuch jak balon, tam jest masa chemii
Zamiast tego taniej i szybciej wychodzi bulion w proszku, najlepiej bio bez dodatkow, sloik kosztuje jakies 8zł i starcza na dlugo i do tego dajesz makaron ryżowy, starczy go zalac wrzątkiem a jest w 100% procentach zrobiony tylko z maki ryzowej. Do tego dajesz suszona wloszczyzne z woreczka i masz zupe, ktora jest dobra
  • Odpowiedz
  • 2
@Naturmensch Rozumiem i zgadzam się z Twoją wypowiedzią, często gotuję zdrowo i popieram taki tryb żywienia. Dziękuję za przepis. Mój ma charakter humorystyczny ale też nie jest niesmaczny:)
  • Odpowiedz