Aktywne Wpisy
SmugglerFan +229
ej, serio, jest w stanie ktos na to odpowiedziec?
jak to mozliwe ze ludzie chodza do spowiedzi przez paredziesiat lat? przeciez jesli postanawiali poprawe to tych grzechow powinni miec coraz mniej. po tylu latach juz nie powinni miec w ogole grzechow.
#bekazkatoli #religia #katolicyzm #spowiedz #pytanie #chrzescijanstwo
jak to mozliwe ze ludzie chodza do spowiedzi przez paredziesiat lat? przeciez jesli postanawiali poprawe to tych grzechow powinni miec coraz mniej. po tylu latach juz nie powinni miec w ogole grzechow.
#bekazkatoli #religia #katolicyzm #spowiedz #pytanie #chrzescijanstwo
duzy_krotki +71
Taka nasza mentalność, ze skrajności w skrajność, od komunizmu do turbo-kapitalizmu.
#nieruchomosci #ekonomia #gospodarka
#nieruchomosci #ekonomia #gospodarka
1. Jak mogę wstawić pustą i nienumerowaną stronę po spisie treści? Tak by wstęp zaczynał się od parzystej strony (strona prawa z przeskokiem w numeracji o 1)
2. Mimo ustawienia marginesów i numeracji lustrzanej to za każdym razem na pierwszej stronie każdego rozdziału numer strony wskakuje na środek. Co można na to poradzić?
3. Czy da się przesunąć \chapter* w \documentclass{book} na środek (domyślnie jest wyrównane do lewej)? Jak się nie da to już trudno.
A tak btw. da się wstawić pojedyncze kartki A3? Wyniki nie mieszczą mi się w A4 i muszę dokleić dwie kartki A3 z Worda, ale trochę to głupie.
Jak ogarnę powyższe błędy to już koniec przygody pisania, zostaje tylko nauka do obrony i koniec #studbaza
Cieszę się na myśl, że te widno pisania pracy i obrony ze mnie zejdzie, ale już tęsknię za tymi studiami ( ͡° ʖ̯ ͡°) to były dobre lata #wyznaniezdupy
Wołam Mirka @SkorpionX bo to specjalista od latex
1. Jeśli chcesz wyłączyć numerowanie użyj na danej stronie
\pagenumbering{gobble} % Turns off page numbering
lub
\addtocounter{page}{-1} % Removes 1 from