Wpis z mikrobloga

#informatyka #logikarozowychpaskow przyniosła mi wczoraj Pani komputer do naprawy (po godzinach pracy też naprawiam komputery). Ogólnie laptop dell'a na 10, zadbany itp, chodziło o to:
"że dysk traci chyba miejsce" - pani chyba od kupna laptopa z 4 raz robiła "przywróć system do ustawien fabrycznych" za co nie neguje - bo sama sobie umie to zrobić i dba o sprzęt. Ale zapomniała lub nie wiedziała, że tworzy się folder windows.old, który w tym wypadku zajmował 70% z 240 gigowego dysku SSD. xD
3 kliknięcia - jakieś 2 godziny pracy komputera i 100 zł do przodu - oczywiście chciałem za ten banał 50 zł ale
"Co tak mało, za darmo pan tego nie będzie robił" - więc wepchnęła mi 100 w rękę.
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@samuraj24: Disk Cleanup w Windowsie potrafi kasować Windows.Old więc dziwne że sama nie ogarnęła.

Robi, ale oprócz standardowego przeklikania dalej dalej dalej trzeba docisnąć taki jeden magiczny checkbox :>
  • Odpowiedz
@samuraj24: o Boze przeczytałam pierwsze dwa zdania i do momentu cytatu bałam sie ze chodzi o mojego gracika którego wczoraj zanosilam, tez Della, i już sie bałam ze pieprznelam znowu coś głupiego i ktoś sie ze mnie śmieje w necie :(
  • Odpowiedz
Ja za format/przywrócenie systemu i instalacje kilku podstawowych programów biorę od 150zeta (prywatnie) wzwyż i do tej pory nikt p---y nie pruł, ludzie się przyzwyczaili podawać numer do mnie znajomym że dobrze i tanio, a mało kto zapyta w normalnym serwisie na moje szczęście, bo często jestem droższy
  • Odpowiedz
@vito-zac: to też zależy gdzie mieszkasz, bo ja w pipiduwie. Jak bym mieszkał w dużym mieście to bym więcej krzyczał. Ale czasami mi niektórych ludzi szkoda, którzy się do mnie zgłaszają. Zwłaszcza, że co 2 osoba przedstawia mi swoją historie życiową i że boi się dać do jakiegoś serwisu bo zedrą pieniądze a ona jest biedna.
  • Odpowiedz