Wpis z mikrobloga

• 5
@FranzAK w knajpie w Kijowie natomiast jest informacja aby nie wyrzucać papieru do kibla tylko do smietnika obok, także nie ma co wyzywać bezpodstawnie. Ot informacja i zapewne się do tego dostosują.
  • Odpowiedz
@ediz4: Bo Polska jest w czymś lepsza.
Oo tak! Chwała Wielkiej Polsce! Wielka Polska jest Wielka bo wrzuca papier do kibla. XD

Bulwers mam na biedotę umysłową, która brandzluje się, do tego, że Ukraina jest biedniejsza. Przez lata Polacy emigrowali (i robią to nadal) na zachód i było to poświęcenie, bohaterstwo. Do nas nikt przyjeżdżać nie chciał.
Wskoczyliśmy na trochę wyższy poziom, kiedy ludzie z innych krajów chcą migrować do nas i nagle zaczęto tych ludzi traktować z pogardą. Dowartościowywanie się w ten sposób jest żałosne. Niektórzy pozapominali, jak wyglądał ten kraj jeszcze kilka lat temu.
Jak Polak jechał do Niemiec zarabiać na rodzinę, która została w Polsce, to było to bohaterstwo
  • Odpowiedz
Bo Polska jest w czymś lepsza.

Oo tak! Chwała Wielkiej Polsce! Wielka Polska jest Wielka bo wrzuca papier do kibla. XD

Bulwers mam na biedotę umysłową, która brandzluje się, do tego, że Ukraina jest biedniejsza. Przez lata Polacy emigrowali (i robią to nadal) na zachód i było to poświęcenie, bohaterstwo. Do nas nikt przyjeżdżać nie chciał.

@GoodPain: buhahahahah. Spuść ciśnienie z majtów. Tu chodzi o podejście do budowania kanalizacji a
  • Odpowiedz
@ediz4: Podejście do budowania kanalizacji xD
Kanalizacji nie buduje się na nowo co 5 lat, jak drogi. Kanalizacje były budowane lata temu.

Za to w Polsce jak jadąc pociągiem idziesz się wysrać, to spuszczasz wszystko na tory. Również jadąc przez miasta i wsie.
Na Ukrainie w strefach zamieszkania toalety są zamknięte.
No, ale w Polsce jak w lesie... Gorzej. Jak w Indiach obsranych gównem
  • Odpowiedz
Na Ukrainie w strefach zamieszkania toalety są zamknięte.

@GoodPain: xD ojkofobie. Tak się składa że toalety z obiegiem otwartym są zamykane u nas w miastach. A do tego składy posiadają również toalety z obiegiem zamkniętym gdzie fekalia lądują w zbiorniku. Chciałeś zabłysnąć ale nie pykło.

Kanalizacji nie buduje się na nowo co 5 lat....

To trza było kiedyś myśleć jak się budowało.
  • Odpowiedz
@FranzAK: w cywilizowanych krajach po sraniu podmywa się dupę, a nie rozsmarowuje po całym odbycie papierem. w pl na sranie trzeba brać ze sobą chusteczki nawilżane.
  • Odpowiedz
@ediz4: Ojkofobie? XD Nie. Ja jestem 'fobem' debil z zaniżoną samooceną, którzy muszą się dowartościowywać tym, że ktoś inny ma gorzej.

Ja tylko odbijam tok twojego myślenia.

#!$%@? mnie ciągłe najeżdżanie na Ukraińców, jak na jakiś gorszych ludzi, za to, że robią to, co my robiliśmy jeszcze 5-15 lat
  • Odpowiedz
@GoodPain: xD No Ukraińcy też srają na tory więc ich nie obrażaj. ( ͡° ͜ʖ ͡°) I weź leki.

#!$%@? mnie ciągłe najeżdżanie na Ukraińców, jak na jakiś gorszych ludzi, za to, że robią to, co my robiliśmy jeszcze 5-15 lat temu....

No ja 15 lat temu wrzucałem do kibla. Nie wiem jak Ty ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@ediz4: Jeśli faktycznie są zamykane, to od może roku-dwóch. (tak długo nie podróżowałem PKP). Dwa lata temu, kiedy ostatni raz używałem pociągu, na 100% była możliwość wejścia do kibla nawet stojąc na DG w Krakowie czy Centralnym wWarszawie.
Na Ukrainie zamykają te kible od 15-20 lat.

I nie próbuję tu pokazać, że Polska jest gorsza. Broń Boże. Próbuję Ci pokazać, że ocenianie przez pryzmat takich rzeczy jest zwyczajnie głupie
  • Odpowiedz
@GoodPain: No ja już mam ponad 30 lat i odkąd pamiętam zawsze była zakaz korzystania z toalety na postoju - teraz zamykają.

Na Ukrainie zamykają te kible od 15-20 lat....

No na pewno. Byłeś i widziałeś 20 lat temu. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

I nie próbuję tu pokazać, że Polska jest gorsza. Broń Boże. Próbuję Ci pokazać, że ocenianie przez pryzmat takich rzeczy jest zwyczajnie głupie
  • Odpowiedz
@ediz4: Srają poza strefami zamieszkania. Poalcy robią to wszędzie (a na pewno robili jeszcze dwa lata temu). Nie w tym rzecz. Rzecz w tym, że masz kompleksy na punkcie swojej narodowości i próbujesz to zagłuszyć, wyszukując jakieś pojedyncze sytuacje, w których biedniejszy od nas kraj jest 'gorszy'.
Szukaj porównań do zachodu. Równaj w górę. Porównywanie się do biedniejszych i bardziej "w tyle" jest dla słabych
  • Odpowiedz
byłbyś pierwszy

@ediz4: Uwierz, że za granicą zawsze zachwalam swoje polskie podwórko, staram się przekszać ludziom trochę wiedzy i wszystkim polecam przyjazd. Jestem raczej dumnym Polakiem.
  • Odpowiedz