Wpis z mikrobloga

#prawo #gwarancja #rekojmia #reklamacja

Mam pytanko. Kupilem dzisiaj dziecku mikrofon-zabawke. Wlozylem naladowane baterie. Mikrofon dzialal ok. 2 minuty i zepsol sie. Elektronika w srodku dosyc mocno sie nagrzala. Z rachunkiem wrocilem do sklepu i poprosilem o wymiane na dzialajacy model. Niestety pani w sklepie powiedziala ze nie moze mi oddac pieniedzy, wymienic na dzialajacy model lub inny towar. Dala pismo o reklamacje i kazala czekac ok 2 tygodnie na rozpatrzenie. Powiedziala ze taka maja polityke firmy. Prezent dla dziecka kupilem w innym sklepie. Na pismie napisalem ze towar niezgodny z opisem bo mialo byc 10 piosenek do wyboru a okazalo sie ze prawdopodobnie jest 10 ale gra ciagle jedna po drugiej ( nie ma mozliwosci wyboru piosenki , nie moglem przetestowac bo sie zepsulo) . Co z tym fantem zrobic?
konik19 - #prawo #gwarancja #rekojmia #reklamacja 

Mam pytanko. Kupilem dzisiaj dzie...

źródło: comment_tCSm0RFZjqP5pm9EswihhCdnTWlhLdtX.jpg

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@PeaceUN jal juz wyzej napisalem pani w sklepie powiedziala ze nic z tym zrobic nie moze "bo ona tu tylko sprzedaje" i zebym zapoznal sie z ta ulotka co zrobilem zdjecie bo jezeli towar jest wadliwy to moga go tylko na gwarancje wyslac. Zadna rekojmia, wymiana czy zwrot pieniedzy.
  • Odpowiedz
@konik19: zwroty sa w sklepach internetowych i masz na to chyba 14 dni - w stacjonarnym sklepie nie ma zwrotow tylko reklamacja albo rekojmia w przypadku towaru ktory sie spitolil. Zanosisz uszkodzona zabawke z pisemkiem odnosnie rekojmii (znajdziesz w necie jak ma wygladac) i niech sie do niego ustosunkuja. Pozniej walisz do RPK a ten nasle inspekcje handlu czy cos tam i pomoze dalej w walce
  • Odpowiedz
@konik19: zgłaszaj z rękojmi i tyle. Upewnij się żeby w piśmie które im klepniesz było słowa rękojmia a nie gwarancja czy reklamacja. Bo sprzedawcy potrafią podsunąć taki papier i zgrywać potem debili że przecież na gwarancję zgłosiłeś. tutaj widać że sklep prowadzony przez cwaniaka i mają sporo wadliwego towaru skoro taką kartkę wywiesili.
  • Odpowiedz