Wpis z mikrobloga

#ciekawostkizestulejki

Czym jest hipergamia kobiet i dlaczego jej istnienie jest potrzebne ?

Jak mówi Wikipedia Hipergamia (1.1) dobieranie przez kobietę partnera życiowego o pozycji społecznej wyższej lub co najmniej podobnej do swojej[1]; dobieranie partnerów tej samej lub wyższej rangi przez samice ssaków[2]

Wielu mireczków redpillowców pisze o hipergamii w negatywny sposób, jako coś złego lub okrutnego.
Prawda jest taka ,że ewolucja zaprogramowała kobiety w taki sposób aby UNIEMOŻLIWIĆ słabym jednostkom płci męskiej reprodukcje. Z punktu widzenia całego gatunku jest to działanie korzystne ponieważ pozwala odsiać z puli genetycznej najsłabsze jednostki, które nie mają nic do zaoferowania przyszłym pokoleniom.
Odsiani zostają więc
- ludzie brzydcy
- nieprzystosowani społeczenie
- niscy
- biedni
- z brzydką mordą
- o niskim IQ
Najlepsze w tym wszystkim jest to ,że działa to poza świadomością kobiet. One niekoniecznie muszą sobie zdawać sprawę z istnienia takiego mechanizmu. Dlatego podświadomie oceniają negatywnie osoby których geny są słabe.

Hipergamia pozwoli w przyszłości na stworzenie idealnego społeczeństwa w którym nie będzie złych jednostek - tak więc jest to efekt pożądany i oczekiwany

#przegryw #stulejacontent #tinder #rozowepaski #niebieskiepaski #redpill
  • 97
  • Odpowiedz
@a_ja_wole_rogale: Wygląd można zmienić,Ty kierujesz się jakimiś dziwnymi zasadami.Uważasz,że jak toś jest ładniejszy to jest lepszy.Jaką przydatność dla społeczeństwa ma ta Karyna?Jej potomostwo zapewne wyrośnie na patologię i spłodzi nowy margines dpołeczny
  • Odpowiedz
@a_ja_wole_rogale:... Uj.... a hie hipergamia. Czemu?
Antykoncepcja.
Nawet jak piekna mloda zdrowa bedzie sie namietnie rabac co weekend ze zdrowym pewnym siebie boskim umiesnionym chadem 10/10 w jego mercu zaraz po jego studiach prawniczych majatkiem gotowym do mozenia.... to nic z tego nie bedzie. Bo ona wie ze jest za cienka zeby ja utrzymywal. Jak ma troche mozgu to po prostu nie da sie mu zaplodnic bo samotna matka to odpad
  • Odpowiedz
@LRF1000W: Ty jesteś od tych co chcą sobie wydłużać kości o 15 cm aby być wyższym xD ? Ładniejszy= lepszy tak tak uważam. Dlatego nawet tu na wypoku wstawia się zdjęcia ładnych kobiet a nie tych brzydkich. Dlatego też ładniejsi mają w życiu lepiej, mają więcej dzieci i pieniędzy

@orzeszkowakrolowa: będzie się rąbać z Chadem a nie mireczkiem stulejarzem o to w tym wszystkim chodzi przecież.
  • Odpowiedz
@LRF1000W: Dlaczego mam Ci udowadniać coś co jest oczywistością? Statystyki...... popatrz na ludzi:
otyłych, z anoreksją, z niedorozwiniętym ciałem, z chorobami psychicznymi, z zespołem downa - wg Ciebie oni są ładni ? Brzydota to zwykle oznaka choroby - fakt niezawsze ale najczęściej tak
  • Odpowiedz
@a_ja_wole_rogale: ale rabanie dla rabania nie daje zadnej korzysci. Ani jednostce ani ogolowi. Do pewnego stopnia daje sie ludziom wprawiac w sztuce naokolo uwodzenia i kopulacji. Ale to nadal puste. Dodatkowo kobieta sie na tym zuzywa bo kazdy kolejny byly partner zmniejsza jej sznse na zadowolenie z zycia z obecnym. (bezlitosna statystyka)
To co by bylo dobre to jakby ludzie zdrowi i ladni i idealnie dopasowani genetycznie (pozadajacy sie bezgranicznie) cos
  • Odpowiedz
@orzeszkowakrolowa: Daje przyjemność jednostce. A zadowolona jednostka to zdrowe społeczeństwo
Nie każda kobieta to szlauf. Większość wydaje mi się ,że szuka jedynego faceta i z nim chce założyć rodzinę. A że tym facetem jest zwykle chad to już inna sprawa.

Na pewno kobiety szukają sobie przegrywów na ojców swoich dzieci xDDDDDDDDDDDDDDDDDDD weź skończ
  • Odpowiedz
Wystarczy pojechać do większego miasta choćby Warszawy i zobaczyć ,że większość młodych osób to ludzie atrakcyjni, silni bogaci.

@a_ja_wole_rogale: no tak, jeśli rozmnażanie będzie odbywało się hipergamicznie względem bogactwa, to za 100 lat będą tylko ludzie bogaci ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@a_ja_wole_rogale: Mówisz o powążnych ułomnościacgh i chorobach.Uroda jest pojęciem względnym i rozumiana jest jako ogólny wygląd zewnętrzny,a nie szczególowe cechy anatomiczne z poważnymi zmianami patologicznymi.To że,ktoś jest ładny to nie oznacza ze jest nieuleczalnie chory,upośledzony psychicznie,jest inwalidą itp
I co oznacza pytanie o wydłużanie nóg,bo nie rozumiem na jakie pidstawie zostało zadane?
  • Odpowiedz
@a_ja_wole_rogale: Dlaczego stawiasz tezę w posób matematyczny i nie udowadniasz tego liczbowo.Ja będę twierdził że 1000kg to więcej niż 10ton,bo przecierz ma więcej cyfr i jest to widoczne od razu¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@LRF1000W: Nie chce mi się z Tobą dyskutować. Nie rozumiem Twoich wypowiedzi ani pytań.
Może nie operuj matematyką i logiką skoro piszesz tak nielogiczne zdania

To że,ktoś jest ładny to nie oznacza ze jest nieuleczalnie chory,upośledzony psychicznie,jest inwalidą itp
  • Odpowiedz
Hipergamia pozwoli w przyszłości na stworzenie idealnego społeczeństwa w którym nie będzie złych jednostek - tak więc jest to efekt pożądany i oczekiwany

@a_ja_wole_rogale niestety będą, bo chłopy nadal będą grzmocić co popadnie, co poskutkuje poczęciem całej armii karampuków stworzonych z desperacji, kompleksów i bestii 1/10 wybranej, bo nic innego go nie chciało. I #!$%@? z doskonałego społeczeństwa, zamiast tego zyskamy Stalingrad genetyczny, dziękuję bardzo, temat zamknięty.
  • Odpowiedz
Hipergamia pozwoli w przyszłości na stworzenie idealnego społeczeństwa w którym nie będzie złych jednostek

@a_ja_wole_rogale: widzę jak to skutecznie działa gdy idę ulicą i mijam kolejne madki z ich sebkami xD. Chyba ten mechanizm jest niezbyt skuteczny skoro rozmnaża się głównie proletariat, a reszta ludzi jest zajęta realizowaniem innych celów niż spłodzenie potomstwa.
  • Odpowiedz