Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 86
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jakiluke: od początku września wysyłałem po 2-3 CV tygodniowo, do tej firmy wysłałem w poprzedni poniedziałek, zadzwonili godzinę po wysłaniu CV, umówiliśmy się na wczoraj, a dzisiaj poinformowali, że się dostałem chociaż zakładali odpowiedź w ciągu dwóch tygodni.
  • Odpowiedz
@warning_sign: Poznań
@zraziol: właściwie szybko ogarnąłem podstawy Javy bo na studiach sporo w C++ i C# pisałem, więc od razu rzuciłem się na Springa, znajomy wkręcił mnie też do projektu pisanego z wykorzystaniem AWS i tak pracowałem zdalnie na pół etatu przez pół roku, we wrześniu stwierdziłem, że jestem w stanie podjąć pracę na pełen etat i zacząłem rozsyłać CVki.
  • Odpowiedz
@rav33: byłem na trzech rozmowach i każda była inna, na pierwszej program do napisania na kartce (firma z największą renomą z tych do których składałem CV), na drugiej była rozmowa i projekt do zrobienia w domu, a na ostatniej rozmowa i mnóstwo pytań technicznych, rozmawialiśmy o moich projektach i na koniec miałem test matryc Ravena.
  • Odpowiedz
@Dominias: gratuluję, muszę w końcu usiąść i spróbować nauczyć się jakiegoś języka. Z Java mi średnio szło, teraz myślę żeby nauczyć się Pythona. Nawet mi się nie marzy praca w tym zawodzie, po prostu chciałbym napisać coś co działa i jest przydatne.
  • Odpowiedz