Wpis z mikrobloga

Połowa znajomych ma mnie za homofoba. Dlaczego? Kumpel, którym znamy się dość długo zrobił coming out. W rozmowie na osobności, powiedziałem mu, że jak chce to niech sobie będzie, ale dłużej kontaktu nie będziemy utrzymywać. Tak jeszcze mu powiedziało kilku znajomych. Powiedział, że rozumie i tyle. Reszta zaczęła nas wyzywać od homofobów, zaścianku, czasami nawet gorzej. Jakieś wpisy na facebooku czy prośby lub groźby, żebyśmy przeprosili owego byłego kolegę XD. Powiedzcie mi jak to jest, że temu koledze w żadnym stopniu to nie przeszkadza, a bandzie klakierów już tak? Na czym to polega?

#lgbt #homoseksualizm #bekazpodludzi
  • 76
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mendyt: na takich "znajomych" jak ty to można tylko splunąć. A co ma ci powiedzieć? "Fajnie że znamy się kilka lat/miesięcy i nie akceptujesz tego jaki jestem, do widzenia"? Powiedział to co powiedziałby każdy zażenowany takimi kolezkami facet.
  • Odpowiedz
Ale co ten biedny chłop miał zrobić, co orientacja (-> pociąg seksualny) ma wspólnego z zasadami moralnymi? Tego się nie wybiera.

@zielona3000: Pytasz mnie, co chodzenie z kimś do łóżka ma wspólnego z moralnością? xD

Poza tym, złodziej działa na niekorzyść innych ludzi, którzy nie godzą się na bycie okradanym. W przypadku pary gejów jest to dobrowolne.

@zielona3000: Znowu to "nie krzywdzi innych, więc jest OK". Kto powiedział,
  • Odpowiedz
@nothanks: choćby przez wspólną łyżeczkę w lodziarni, wspólny ręcznik w saunie, całowanie miejsc zarażonych (choćby jama gębowa), kontakt z preejakulatem, stosunek analny bez zabezpieczeń - jest mnóstwo sposobów by facet hetero zaraził się kiłą od geja:)
  • Odpowiedz
@raczej_schizotypal: Takie same masz szanse, by zarazić się owsikami lub innym dziadostwem od osoby, która nie myje rąk i niekoniecznie musi ona być gejem i właśnie o to w tym wpisie mi chodzi. Czy to gej, czy hetero to zależy od tego jakim jesteś człowiekem. Jeśli jesteś fleją, burdasem i nie myjesz rąk to niezależnie od orientacji seksualnej można się zarazić czymś. Jeśli zakładamy, że kumpujesz się z takim jegomościem,
  • Odpowiedz