Aktywne Wpisy

Tarciuch +16
Słuchajcie, czy ja zwariowałem, czy ktoś mnie śledzi i robi się już przerażająco?
Od kilku tygodni dzieją się wokół mnie dziwne rzeczy, które zaczynają mnie naprawdę niepokoić. Zaczęło się niewinnie, ale stopniowo staje się to coraz bardziej surrealistyczne.
Pierwsza sytuacja: wracam do samochodu zaparkowanego pod siłownią i widzę na brudnej masce… narysowaną owieczkę. Myślałem, że to jakiś dzieciak albo przypadek, zapomniałbym o tym, gdyby nie kolejna rzecz.
Na
Od kilku tygodni dzieją się wokół mnie dziwne rzeczy, które zaczynają mnie naprawdę niepokoić. Zaczęło się niewinnie, ale stopniowo staje się to coraz bardziej surrealistyczne.
Pierwsza sytuacja: wracam do samochodu zaparkowanego pod siłownią i widzę na brudnej masce… narysowaną owieczkę. Myślałem, że to jakiś dzieciak albo przypadek, zapomniałbym o tym, gdyby nie kolejna rzecz.
Na
BlackpillMonster +162

Sytuacja następująca: windows10 i aktywne konto zwykłego użytkownika. Konto administratora wyłączone. W sumie brak jakiegokolwiek aktywnego konta admina. Da radę w jakiś magiczny sposób takowe konto utworzyć / aktywować wbudowane?
może być co najwyżej lokalne zablokowane jeżeli są konta administracyjne w AD
oczywiście da sie dostać do konta admina
jeżeli znasz hasło
@TwojStaryToKorniszon:
Komp był w domenie, która z konta lokalnego admina zdjęła uprawnienia. Wypiąłem się z domeny i jestem w kropce. Bo stare konto lokalnego admina już nie ma uprawnień, a konto wbudowane administratora jest wyłączone i aby je aktywować potrzebuję poświadczeń admina, którego de facto nie ma :D
zwykle robi się to drugie
a konto wyłączone da się włączyć
Komentarz usunięty przez autora
to ciekawe
zobacz czy możesz edytować rejestr?
czy konto jest w lokalnej grupie administrators?
W rejestr mogę wejść ale do HKEY-LOCAL_MACHINE >> Seciurity nie mam uprawnień.
źródło: comment_df7YOdjrORPlBhOV1HQMzuie2KvOtsdi.jpg
Pobierzto zupełnie inna bajka
zrób to co @ETplayer napisał
ty tworzysz konto swoje które może mieć uprawnienia admina
to jest zupełnie co innego
konto admina lokalnego zawsze nazywa się administrator