Aktywne Wpisy

AlienFromWenus +25
Jest publiczna nagonka na kobiety nie chcące mieć dzieci ale przecież one są w związkach z facetami, którzy też nie chcą mieć dzieci xD
I tych facetów nikt nie atakuje, nie wyśmiewa, żyją sobie jak chcą
A kobiety są wyzywane xD
Tylko kobieta według facetów to istota, którą należy pozbawić wolności i prawa do samodecydowania o sobie i swoim ciele.
I tych facetów nikt nie atakuje, nie wyśmiewa, żyją sobie jak chcą
A kobiety są wyzywane xD
Tylko kobieta według facetów to istota, którą należy pozbawić wolności i prawa do samodecydowania o sobie i swoim ciele.

czesio007p +48
#nieruchomosci
No to zrobiłem odwrotnie jak wykop pisze ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jutro mam notariusza i podpisujemy deweloperską. Na luzie ugrałem 5%, ale policzyłem sobie na spokojnie i dogadałem się na 20/80. Lichwę w takim wypadku zacznę płacić za lekko ponad rok. No niestety jest k------o drogo i chciałem wstrzymać się jakoś do wiosny, ale mam dosłownie tylko teraz zdolność. Trzymajcie się mirasy w tym p---------u
No to zrobiłem odwrotnie jak wykop pisze ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jutro mam notariusza i podpisujemy deweloperską. Na luzie ugrałem 5%, ale policzyłem sobie na spokojnie i dogadałem się na 20/80. Lichwę w takim wypadku zacznę płacić za lekko ponad rok. No niestety jest k------o drogo i chciałem wstrzymać się jakoś do wiosny, ale mam dosłownie tylko teraz zdolność. Trzymajcie się mirasy w tym p---------u

#programista15k #programowanie #java #devops Witam wszystkich kolegów z branży !
Jestem osobą po 30 które postanowiła przebranżowić się i zostać Java Developerem.
Od dziś rozpoczynam 100 dniowy blog z informacjami o postępach w mojej nauce, o problemach, wyzwaniach oraz poszukiwaniu przyszłej pracy.
Uczył się będę samodzielnie oraz za pomocą kursu, który wykupie od kodezilli po uprzednim dofinansowaniu które chcę załatwić z jakiegoś urzędu bądź wezmę kurs po prostu na raty.
Obecnie jestem już bezrobotny, ale mam środki na 7-8 miesięcy życia na jedznie, opłaty bez fajek i alko.
Mam nadzieje że znajdę prace w max 5 miesięcy od dziś włącznie.
Plany na najbliższy tydzień ?
1. Instalacja wszystkich programów potrzebnych do pracy.
2. Podstawy programowania czyli muszę poczytać o jakiś pętlach, instrukcjach warunkowych, klasach itd
3. Pierwszy program, który wyświetli w konsoli napis Hello World
4. Framework Spring oraz Hibernate
5. Podstawy algebry boola czyli te wszystkie rzeczy zero-jedynkowe
Założę sobie też konto na github - jak się dowiedziałem to taki internetowy portal gdzie można wrzucać swoje programy, zeby przetrwały gdy np. padnie dysk twardy w kompie i wszystko się skasuje - cwane :D
Jeśli chodzi o graficzną stronę projektu to będzie chciał nauczyć się programowania w języku html oraz javascript. Podobno popularny i dość prosty jest framework Vue.js którego również obadam.
Mam nadzieje że będziecie ze mną i razem dojdziemy do końca. Będę starał się wrzucać screeny, rezultaty pracy i inne ciekawostki.
Zastrzegam tylko, że pierwsze posty mogą być opóźnione o 1-2 dni bo nie wiem czego się jeszcze spodziewać po pierwszych dniach w kodezilli.
źródło: comment_sw5vMrIvKm9Rv7BUhblsSpr7jA2tLJ9e.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Kod_źródłowy
Wychodząc od definicji kodu źródłowego jest to jak najbardziej język programowania.
Dodatkowo https://www.wykop.pl/link/3245005/dlaczego-html-jest-jezykiem-programowania-eng/
Kolega to wykłada HTML na polibudzie?
Zgadzam się co do braku szacunku ludzi, którzy myślą że po bootcampie znają programowanie wystarczająco żeby mówić o sobie per programista.
Nie byłbym aż tak daleko idący ale kto wie może w przyszłości go będziemy zaliczać do języków programowania
Pewnie Zuckerberg to nie programista w takim razie xD?