Wyprzedzajacy się tirowcy to jest chyba jeden z największych raków na autostradzie, powinien byc bezwzgledny zakaz wyprzedzania dla tirów za wyjatkiem miejsc gdzie sa 3 i wiecej pasów ruchu. Plus jesli gardzisz.
@wezsepigulke jesteś moim bohaterem. C--j, że utrudniasz poruszanie się po drogach, często narażając innych ludzi, ale bez Ciebie nie miałbym bułek, więc całuję stopki
@ottar121: Autostrada w Polsce to j----e zoo. Popatrzcie na obwodnice Krakowa. Codziennie jest tam korek, tempomat sobie można wsadzić w dupsko. Ogólnie cała trasa a4 jest kretyńska. Co drugi samochód to tir. Albo jedziesz między nimi 90 albo lewym 180, dostając co jakiś czas długimi od sebka w audi, który zapierdziela 220. Magiczne 140 nie ma sensu, w większości przypadków.
@ottar121: jade sobie 180 km na h fajnie szybko traska leci 100 km tylko, a tu jebs Tiry się wyprzedzają z dwie minuty i tak z 5 razy na odcinku i koniec końców doganiają mnie janusze w passatach jadący 130 km na h ŻAL.PL
@ottar121 Takie wyprzedzanie nie jest czymś chlubnym, ale zdecydowanie gorsza i bardziej niebezpieczna jest jazda na zderzaku, niezachowywanie prawidłowego odstępu, prucie z 150 km/h i więcej czy brak sygnalizowania manewrów. I to powinno być bardziej gnębione, bo wyprzedzanie się ciężarówek generuje głównie frustrację. Sytuacje przeze mnie opisane realnie pogarszają bezpieczeństwo jazdy.
@ottar121: Boże jaki wpis na czasie. Właśnie wróciłem z Warszawy do Łodzi. Koszmar na A2. Kierowcy ciężarówek z Litwy i Białorusi w kółko sobie wyścigi ślimaków robili. Zastanawiam się gdzie Policja jest bo gdybym miał rejestrator to jak nic przez 90m jazdy z 10 przypadków na zakazie wyprzedzania dla samochodów ciężarowych bym nagrał.
@wezsepigulke: tor testowy...ile to razy jadąc 140km/h widzę tirowca który jedzie kilometr szybciej i musi wyprzedzić, No k---a musi! Inaczej będzie na stacji 10 sekund później! GARDZĘ!
#bekaztransa #hejtnatransa #tirowcy
Komentarz usunięty przez autora
GARDZĘ!