@DrizztDoUrden nie wiem czy chcesz żebym Ci tłumaczył czemu funkcja umieszczona w html wywołuje się kilka razy, ale żeby zrobić to co chcesz umieścić funkcję w OnInit lub innym evencie
@tlaziuk: Z tym ze funkcja wywołuje sie w tabeli, jako podsumowanie kilku kolumn. Wiec duzo wygodniej wywoływać ją z poziomu html, gdzie mam odrazu dostep do odpowiednich argumentów. Nie ma sposobu zeby ta funkcja wywolala sie jednokrotnie przy przeladowaniu strony ale z wywolaniem z poziomu html?
@tlaziuk: Próbowałem jakimiś warunkami, ale lecą wyjątki związane z odświeżeniem wartości. Dana wartość zmienia się szybciej niż poprzednia zostanie validowana i wyjątek. Zna ktoś może jakiś sposób na obejście tego?
@DrizztDoUrden Jak Ci wali error Expression has been changed.... to możesz wykonanie tego kodu opakować w setTimeout(tutajTwojaFunkcja, 0).
To jest naturalne, że Twoja funkcja w bindingu woła się kilkukrotnie. Angular z każdym uruchomieniem systemu detekcji odswieża bindingi na widoku, więc dzieje się to wiele razy. Wylicz sumę wartości raz i umieść tam już pole ze sumą, niech ta suma jest polem klasy.
@DrizztDoUrden: jeśli masz takie problemy prawdopodobnie robisz coś źle, pewnie masz jakiś skomplikowany komponent. Osobiście wywoływanie jakieś funkcji w template to dla mnie anty pattern. Gdy chcesz zmodyfikować wartośc przez funkcje typu pure, jest mechizm pipe Możesz jeszcze spróbować strategii OnPush, ale to łatanie problemu, a nie jego rozwiązanie od "środka"
Do wygrania Król Złoty - Zygmunt I Stary To zwykłe rozdajo.
Losowanko w niedzielę o 16-17 Do tego czasu macie szansę na wygranie tego pięknego banknotu. Warunek jak zwykle: nie zielonka, plusik oraz koment obowiązkowy (omijam plusujące boty)
No i po co jej to? Fajna, zgrabna, wyksztalcona dziewczyna ale musi sobie cos oszpecic bo inaczej sie udusi. Zeby to chociaz sexy bylo troche czy cos. Tak wiem kazdy robi ze swoim ciałem co chce. #tatuaze #instagram #tinder #pytanie
Jak Ci wali error Expression has been changed.... to możesz wykonanie tego kodu opakować w setTimeout(tutajTwojaFunkcja, 0).
To jest naturalne, że Twoja funkcja w bindingu woła się kilkukrotnie. Angular z każdym uruchomieniem systemu detekcji odswieża bindingi na widoku, więc dzieje się to wiele razy. Wylicz sumę wartości raz i umieść tam już pole ze sumą, niech ta suma jest polem klasy.
Jeśli to jest jakaś dynamiczna tabelka to
ps. Tak jak napisal tlaziuk chodzi o odswiezanie widoku - wiec łatwiej dać ja w kodzie niz pilnowac wszystkich powodow dla których odswieza sie widok.