Wpis z mikrobloga

Od jutra będę publikował w częściach program naprawczy polskiego futbolu w wydaniu ligowym. Część pierwsza już jutro - będzie kontrowersyjnie, ale nie sposób będzie mi nie przyznać racje ( ͡º ͜ʖ͡º)
Całkiem realne i łatwe do wprowadzenia postulaty po których w ciągu 10 lat #ekstraklasa będzie miała minimum dwa zespoły grające w LM, a Polska liga bedzie w top10 na świecie z widokami na top6. Zgoła odmienny punkt widzenia od januszów futbolu typu Stanowski z Weszło.
Wszystkie moje rady będą będą potwierdzone statystykami oraz twardymi danymi. Zero ściemy z palca.
Na plusy i poklask nie licze, mam nadzieje że moje opracowanie trafi wyżej i ktoś z osób decyzyjnych w polskiej piłce weźmie je sobie do serca ( ͡º ͜ʖ͡º)

#ekstraklasa #pierwszaligastylzycia
  • 44
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szuleer problem jest taki ze w Ekstraklapie jest duzo pieniążków, tylko nie przeklada sie to na jakosc. Ci amatorzy dostaja dziesiatki tys. za miesiac biegania i maja w dupie czy wygraja czy nie. Jak beda mieli ich dosc, to zmienia klub na inny w Ekstraklapie. Taka sama ruletka jest z trenerami. Ekstrklapa jest właśnie przeplacona.
  • Odpowiedz
@barani_leb: nie ma pieniędzy, te wypłaty po kilkadziesiąt czy kilkaset tysięcy to może i za dużo bo nawet nie chce im się grać... ale problem jest w tym że jeśli ktoś się pokaże, zaprezentuje sobą coś więcej niż ekstraklasowa kopanina to od razu jest sprzedawany. System jest taki że ściągają byle jakich Serbów, Rumunów itp. którzy są tani, i myślą że jakoś to będzie, nawet sami nie wierzą w sukces
  • Odpowiedz