Wpis z mikrobloga

Miał ktoś taką sytuację z DPD, że nie było dostawy w ogóle, a w trackingu jest odebrano i nazwisko odbiorcy (takie jak nazwisko osoby, do której była zaadresowana przesyłka)? Mam taką sytuację po raz pierwszy i zastanawiam się co z tym zrobić, przesyłka była warta koło 150zł, bardziej chodziło o nietypową zawartość, z góry zapłacona, kupiona z aukcji. Ja się mam ze sprzedawcą spierać czy z kurierem?!
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lechu1777: do kuriera dzwoń bo w poniedziałek dostanie kolejne 100 nowych paczek, we wtorek kolejne itp. itd.
A tak to może se przypomni u kogo zostawił. Kiedyś tak miałem z dhl, pomylił i doręczył 4 ulice obok pod identyczny nr mieszkania/bloku.
  • Odpowiedz
@GrubyRozowyKot: Ok, pisze.
@s_t_u_l_e_j: Nie ma takiej opcji, adresowane było na wieś gdzie jest może 30 numerów domów i każdy zna mojego ojca (do którego była przesyłka), jakby dostarczył gdzie indziej to by sąsiad przyniósł, nie raz już takie akcje były. Kurier też jeździ tutaj cały czas ten sam z DPD. A, że ojciec firmę prowadzi to kurier zna ten adres, nie ma opcji, że to przypadek, ale
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Lechu1777: bardzo dobrze, znam kilku kurierow i u nich to normalka, że podrabiają podpisy. Jeden się nawet chwali, że daje paczki bez podpisu a później siedzi w domu i leci listę 50 podpisów. Nie raz mu się też "zapomniało" dostarczyć jakaś paczkę z zagranicy, podpisał, wwalił gdzieś na samochodzie paczkę i tak jeździła do pory gdy zechciał posprzątać pakę xd
  • Odpowiedz