Wpis z mikrobloga

Tomek Grzymski wstawił swój plan FBW dla początkujących. Co o nim sądzicie? Postanowiłem przerzucić się na niego, bo dotychczasowy mnie już nudzi trochę. Da się do czegoś przyczepić? :P

A :
Wyciskanie sztangi leżąc (płaska/skos ) RPT 5/6/8/8
OHP 3x5-7
Przysiad 3x5-7
Bok barku 3x 8-12
Dipy 3x4-12
Łydka 3x 8-12*

B:
MC RPT 5/6/8/8
Wiosłowanie 3x5-7
Podciąganie 3x4-12
Tył barku 3x8-12
Biceps 3x8-12
Brzuch 3s 8-14

#mirkokoksy #mikrokoksy #silownia #fbw #tomekgrzymski
M.....k - Tomek Grzymski wstawił swój plan FBW dla początkujących. Co o nim sądzicie?...
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kasahara:

właśnie ja nie potrafię pojąć - jest wiele sprawdzonych programów jak greyskull LP/SS/SL/GZCLP/PHUL Nortona naprawdę do wyboru do koloru

no problem jest taki, że żeby ogarnąć co znaczą te skróty to bym musiał poświęcić 3 dni na ogarnięcie 48 różnych dyskusji i doszedłbym pewnie do wniosku, że wszystkie c-----e, bo o czymkolwiek się czyta w internecie to połowa komentarzy będzie że c-----e, a druga połowa że spoko xD to
  • Odpowiedz
@MarianAlkoholik: każdy z nich będzie dobry i skuteczny, bo każdy z nich przerobiło tysiące/miliony i miało efekty ¯\_(ツ)_/¯ grzymskiego planu jeszcze nikt nie przerobił, pewnie nawet on sam tego nie zrobił ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@MarianAlkoholik: Tak jak pisze @Kasahara - z jednej strony masz Starting Strength, z którego korzystało pewnie najwięcej osób na świecie - z drugiej osoby typu Tucznik, Saker, Grzymski, którzy tworzą swoje plany treningowe "na logikę", które ludzie polecają z jedynego powodu - innych nie znają.
  • Odpowiedz
@Kasahara: Czasem mam wrażenie, że Wy, kozaki z siłowni, mówicie w zupełnie innym języku. Naprawdę nie da się po polsku? Trzeba n---------ć tymi skrótami i terminami zaczerpniętymi z angielskiego? Jak osoba początkująca może cokolwiek z tego zrozumieć?
  • Odpowiedz
@CaleZycieZielony: To nie są skróty. To nazwy programów... jak ja Ci mam przetłumaczyć Greyskull LP na szaroczaszkę? xD albo PHUL, 5/3/1, GZCL, Sheiko? Całkowicie nie rozumiem. Nie da się tego przetłumaczyć, to tak samo jakbyś chciał aby ktoś tłumaczył nazwę Ferrari na polski.
  • Odpowiedz
@Commodus: i niby taki początkujący ma się w tym połapać? Ściana tekstu, jakieś wykresy, jakieś tabelki, excele, rysunki, wszystko po angielsku.. Nie dziwi mie że ludzie wolą łopatologiczne filmiki na youtube
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@Bumelante:
Większość początkujących to młodzi ludzie. Większość młodych ludzi studiuje. Jeśli student nie potrafi czytać ze zrozumieniem, to krzyż mu na drogę.
  • Odpowiedz
@MarianAlkoholik: mnie by w-------o ze musze sciagac ciezar podczas cwiczenia przy wyciskaniu i przy martwym, wole cwiczyc stalym ciezarem. Ale plan jak najbardziej ok dla poczatkujacych, gdybym znowu zaczynał być może bym to robił zamiast fbw sakera xd
  • Odpowiedz