Aktywne Wpisy
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy da się prowadzić auto ze skrzynią manualną mając sprawną jedynie prawą nogę? Otóż złamałem lewą na wyjeździe, mam do domu 500km, jakoś muszę wrócić i się zastanawiam czy dam radę. Nie pytam o kwestie moralne czy prawne, zastanawiam się czy technicznie dam radę, wydaje mi się że tak ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#samochody #motoryzacja #polskiedrogi
Czy da się prowadzić auto ze skrzynią manualną mając sprawną jedynie prawą nogę? Otóż złamałem lewą na wyjeździe, mam do domu 500km, jakoś muszę wrócić i się zastanawiam czy dam radę. Nie pytam o kwestie moralne czy prawne, zastanawiam się czy technicznie dam radę, wydaje mi się że tak ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#samochody #motoryzacja #polskiedrogi
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Pracuję w międzynarodowej korporacji za całkiem niezłe pieniądze. Ponieważ kupiłem w zeszłym roku swoje pierwsze mieszkanie na kredyt, moim celem na najbliższe 3 lata jest zamknięcie tego kredytu (łącznie 5 lat spłacania).
Pracuję dużo, bardzo dużo (tak jestem pracoholikiem). Praktycznie nic innego nie robię, świątek piątek czy niedziela - pracuję nad projektami. Nie mam czasu na żadne hobby (robię absolutne minimum), nie chodzę na siłownię, nie wychodzę 'na miasto'.
Pracuję w międzynarodowej korporacji za całkiem niezłe pieniądze. Ponieważ kupiłem w zeszłym roku swoje pierwsze mieszkanie na kredyt, moim celem na najbliższe 3 lata jest zamknięcie tego kredytu (łącznie 5 lat spłacania).
Pracuję dużo, bardzo dużo (tak jestem pracoholikiem). Praktycznie nic innego nie robię, świątek piątek czy niedziela - pracuję nad projektami. Nie mam czasu na żadne hobby (robię absolutne minimum), nie chodzę na siłownię, nie wychodzę 'na miasto'.
Jaka jest najlepsza i najbardziej aktualna książka do nauki C++ dla kogoś kto miał już jakąś styczność z strukturalnymi językami programowania(trochę musnąłem, nie uważam że moja wiedza wykracza poza podstawy obejmujące technikum i 1 rok studiów)?
Jaki mam w tym cel? A tak po prostu chcę wiedzieć.
Na tej liście na pewno coś znajdziesz: https://stackoverflow.com/questions/388242/the-definitive-c-book-guide-and-list
@kasztaneiro: Dzięki, zwrócę na to uwagę!
Ja bym i tak próbował czytać po angielsku, niektóre terminy można spróbować tłumaczyć przez wikipedię - znajdujesz
@AnonimoweLwiatko: Zawołasz by zrecenzować? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Te dwa zdania sie wykluczaja. Lepiej i szybciej bedzie najpierw nadrobic angielski a potem zaczynac programowanie. Tego nie przeskoczysz.
@AnonimoweLwiatko: Ta ksiazka nie nadaje sie do nauki C++, ta ksiazka sie ten jezyk troche szlifuje. Radze ja jednak chociaz przejrzec przed polecaniem.
@Skura_zOgura:
Ogólnie to po polsku nie znajdziesz zbyt wiele książek uwzględniajacych nowsze standardy.
Wydaje mi się ze nie głupie byłoby być poczytać Thinking in c++, ale tylko tom 1 (tom 2 jest ekstremalnie nieaktualny) - świetna książka z której sam się uczyłem kiedyś, a potem jak to wejdzie, mozesz sie doedukować o usprawnieniach w