Aktywne Wpisy

hardymane9 +3
Siemano, znajdzie się wśród nas dobry samarytanin który mi zrobi małą pożyczkę prywatną na 10 dni? Na sztywno oczywiście rzucę więcej tak się dogadamy żeby było dobrze, bez problemu spisać umowę można czy whatever. Mam ultra losową sytuacje jestem poza krajem, gotówka w Polsce a to co miałem ze sobą poszło wszystko w stripie jakimś chujem XD realtalk, piszcie priv 🙏🏼🤠

ciemny_kolor +8
Nigdy nie jadłem w KFC, dla mnie od zawsze numerem 1 był McDonald jeśli chodzi o fastfood ale ostatnio mnie tak zawodzili że się skusiłem na siwego brodacza i już chyba nigdy nie wejdę do tych klaunów z maka. Zwykły zinger 100x lepszy od drwala (czy w ogóle wszystkich kanapek z maka). Kurczak faktycznie jest kurczakiem, a nie jakąś papką, minusem tylko to że skrzydełka małe. No ale podwójny zinger, skrzydełka i
źródło: temp_file207856801175134109
Pobierz

Sytuacja jak na zdjęciu. Samochód czerwony zjeżdża wcześniej na prawą stronę korzystając z przystanku autobusowego i jedzie cały czas prosto. Samochód niebieski zmienia pas od razu w momencie gdy ten pas się faktycznie zaczyna. Następuje kolizja, samochód czerwony ma pretensje do niebieskiego bo "hurr durr on jechał prosto".
Street view tutej.
Wg was kto jest winny kolizji?
#prawojazdy #ruchdrogowy #prawo #szczecin #gownoburza
źródło: comment_VH5bVALvlBsE3cVLLGkgB0F16WcFMRvQ.jpg
PobierzKtóż winien stłuczki tej?
@whoru: dlatego liczę na gównoburzę. :P
Dalej jest praktycznie identyczna sytuacja z przystankiem., ale już trochę inaczej zatoczka jest poprowadzona i już się tam tak nie wpierdzielają. Kilka kamieni pod innym kątem a jaka różnica. :P
https://www.google.com/maps/@53.4544164,14.552746,3a,75y,306.11h,67.67t/data=!3m6!1e1!3m4!1s10tIBIO7mwlnRxesEtQr4Q!2e0!7i13312!8i6656
Komentarz usunięty przez moderatora
@volion: jest biała linia wyznaczająca przystanek i rozpoczynający się pas ruchu do skrętu, są też znaki pionowe w momencie rozpoczęcia pasa ruchu do skrętu.
@Nerlo: nom, jak już wjadą na ten pas ruchu to mają pierwszeństwo. Ale ja mówię o kolizji w miejscu bezpośredniego styku przystanku i pasa ruchu.
Komentarz usunięty przez autora
BTW jak cytujesz, to cytuj wszystko. Kilka słów różnicy i ładna manipulacja ci wyszła. ;)
były bagiety na miejscu? Jak tak to czyją winę stwierdzili?
@Nerlo: wiesz, to jest tak jak z włączaniem się do ruchu z podporządkowanej. Widzisz po lewej gościa, który jedzie z włączonym kierunkiem w prawo, myślisz - będzie skręcał w moją ulicę, jadę. A on pojechał prosto. No i
@volion: no właśnie ten przystanek to konkretna zależność!
Bagiety w tym miejscu karzą czerwonych. Czy ktoś się sądził - nie wiem.
Komentarz usunięty przez autora
@mojnicknawykopie: z mojego rysunku wynika, że kolizja nastąpiła w momencie gdy czerwony był częścią siebie na pasie, a częścią na przystanku.
Przepraszam, że nie jest to rysunek techniczny. A tobie polecam też czytanie wpisów, a nie tylko język obrazkowy.