Aktywne Wpisy
fbkq +537
To dla tych którzy współczują tej wieśniaczce #izaadamczyk że w-----a się w piramidę.
Ta obrzydliwa rura nie cofnie się przed niczym.
#frajerzyzmlm
Ta obrzydliwa rura nie cofnie się przed niczym.
#frajerzyzmlm
ChlopoRobotnik2137 +168
Dobra, to teraz chwila prawdy, tak, można zarabiać nawet szybko po studiach hajs rzędu 4-5k, ale to udaje się najsprytniejszym i najlepszym. Ba, jestem w stanie stwierdzić, że dopóki nie mieszka się w IT wykopalisku jak chociażby Warszawa czy Wrocław, to nawet w tym osławionym zawodzie programisty bardzo ciężko jest dostać na początku takie pieniądze.
Wbijcie sobie do łbów, że nikt nie da pieniędzy większych niż stawka minimalna komuś kto nic nie potrafi.
#takaprawda
tl;dr w Polsce nie jest tak c-----o jak w reszcie krajów postsowieckich, ale nadal jest w
@KakaowyTaboret: i to jest wlasnie to, na tym polega studiowanie. Samo wkuwanie wszystkiego jak leci w polskim systemie szkolnictwa wyzszego (wiele wrecz niepotrzebnych przedmiotow, przestarzala wiedza)jest bez sensu. Trzeba przesiewac, gownoprzedmioty trzeba oddzielic od konkretow.
Tylko jednego bogatego i ogarniętego tu znałem. Jednak rok temu powiedział że p------i tą społeczność i usunął konto. Gość od Brand24 to był bodajże.
W sumie ja przed 30 przebranzawialem sie 3 razy (z jednym powrotem do zawodu xD) i o wiele przyjemniej czlowiek uczy sie tego co moze wykorzystać.
Zgadzam się z tobą teraz jak to zrozumiałem. Po prostu nie pojmuje tak wielkiego poziomu zdebilenia jaki tu dla niektórych jest normą.
@Finsky: Znajoma szukała osób do pracy w mieście poniżej 100k do firmy ubezpieczeniowej, laski po 20 lat robiły wielkie oczy, że nie dostaną 4k na ręke na start. Większość osób w młodym pokoleniu myśli, że jest niewiadomo jak zdolna ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ja w sumie jestem ich rówieśnikiem, ale wiem, że trzeba z---------ć aby do czegoś dojść.
@Finsky: a myślisz, że skąd ten zachwyt nad Korwinem, wolnym rynkiem i amerykańskim snem?
@NiedzielnyWykopowicz: Chodziło mi o ten konkretnie wpis. Jeżeli ludzie chcą mieć dom to w PL nie mają wyboru i muszą wziąć kredyt. Zresztą mało kogo na świecie stać na kupienie sobie za gotówkę działki i domu.
Mieszkałeś, bo ceny to właśnie "aktualne" ale dla roku 2000 chyba, bo nie 2018.
Chyba chciałeś napisać wegetować. Znam takich co i za 400 zł jedli nawet, tylko to były parówki z Selgrosu najgorszego sortu i makaron.
Do
Komentarz usunięty przez autora