Opublikowane na fb zdjęcie argentyńskiej policjantki, która słysząc płacz głodnego dziecka w szpitalu postanowiła je nakarmić własnym mlekiem zdobyło dość dużą popularność. Tak przy okazji - Mleko jej się pojawiło jako reakcja instynktowna na płacz? Bo ponoć nie ma własnych dzieci do karmienia. #karmieniepiersia #policja #szpital #dzieci
@arczer: tak, czesto jak jedna matka miala wiecej mleka niz druga, to mogla swoje i cudze dziecko wykarmic. ale nie taka baba z ulicy co przystawia dziecko do piersi jak do kranu
@arczer: Nie ma mleka bez ciąży. Mamkami były kobiety, które np. straciły dziecko (poroniły) albo, które karmiły swoje dzieci i laktacja została przedłużona.
@Szeptusza: nic bardziej mylnego. Poprzez odpowiednią stymulację sutków ( + suplementacja prolaktyną) można mieć mleko bez ciąży. Tak czasami robią mamy adoptowanych noworodków, by móc karmić dzieci własną piersią.
@helga-von-klusken: Chodzi mi w naturze. Myślisz, że akurat znalazła się tam policjantka, która przyjmowała prolaktyne? xD Pewnie przewidziała, że znajdzie się dziecko, które będzie musiała nakarmić. ( ͡°͜ʖ͡°)
@bastianbastiante: W przypadku chorób tak, ale pytanie czy byłaby to ilość mleka wystarczająca do nakarmienia dziecka. Zdrowa kobieta, która nigdy nie była w ciąży od tak z ulicy nie mogła by nakarmić dziecka.
@arczer mi się wydaje, że mogła nie mieć mleka aczkolwiek przystawila dziecko do piersi i sam fakt tego czynu uspokoił płaczącego. Bo tak znikąd jej się pokarm nie pojawił ))¯_(ツ)_/¯
W latach 2005-2008 mieszkaliśmy przez chwilę z rodzicami w Stanach, z tego rok (ostatni) w Nowym Jorku u mojej cioci. Ciocia miała 3-letnią córkę (moją kuzynkę) i tak się jakoś złożyło, że często się nią zajmowałem. Miała to być niby szkoła języka dla mnie (dzieciak oczywiście mówił po angielsku), tak naprawdę oczywiście znaleźli sobie darmową nianię.
I już zaczyna się straszenie że u nas w razie wojny będzie przymusowa deportacja do okopów, powiedziałem - W razie wojny zostaną deportowane, ale rakiety z krajów NATO w kierunku rosyjskich garnizonów. Przypominam obrazek z rana. #ukraina #rosja #wojna
Tak przy okazji - Mleko jej się pojawiło jako reakcja instynktowna na płacz? Bo ponoć nie ma własnych dzieci do karmienia.
#karmieniepiersia #policja #szpital #dzieci
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
@crazykokos: mleko na zapłakanie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W latach 2005-2008 mieszkaliśmy przez chwilę z rodzicami w Stanach, z tego rok (ostatni) w Nowym Jorku u mojej cioci. Ciocia miała 3-letnią córkę (moją kuzynkę) i tak się jakoś złożyło, że często się nią zajmowałem. Miała to być niby szkoła języka dla mnie (dzieciak oczywiście mówił po angielsku), tak naprawdę oczywiście znaleźli sobie darmową nianię.
Pewnego razu dostałem