Aktywne Wpisy

mlody_czyzyk23 +183
Życie jest przewrotne :(
Lekarz po odpaleniu płyty z mojego rezonansu mocno spoważniał i powiedział tylko, że operacja na już, na pilne. To czarne to mój dysk a białe rdzeń…
W jednej chwili upadły plany na ten rok;
- kamper opłacony na wrześniowe 2 tygodnie tripu Włochy, Szwajcaria, Francja - to miały być moje pierwsze wakacje od dawien dawna
Lekarz po odpaleniu płyty z mojego rezonansu mocno spoważniał i powiedział tylko, że operacja na już, na pilne. To czarne to mój dysk a białe rdzeń…
W jednej chwili upadły plany na ten rok;
- kamper opłacony na wrześniowe 2 tygodnie tripu Włochy, Szwajcaria, Francja - to miały być moje pierwsze wakacje od dawien dawna
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

function validate(evt, ele) {var theEvent = evt || document.event;
var key = theEvent.keyCode || theEvent.which;
key = String.fromCharCode( key );
var value = ele.value + key;
var regex = /^\d+(,\d{0,2})?$/;
if( !regex.test(value) ) {
theEvent.returnValue = false;
if(theEvent.preventDefault) theEvent.preventDefault();
}
}
``
#javascript #rwd
Komentarz usunięty przez autora
element.addEventListener('change', validate)Jeżeli jesteście zainteresowani to nie jest chyba bug, od jakiejśtam wersji chrome na mobile nie obsługuje eventów keyboardowych (bo potrzeba fizycznej klawiatury, jak podłączysz to będzie ok). Pozostaje jeszcze np. keyup i keydown ale one zwracają kod "229" szerzej do poczytania poniżej
https://www.outsystems.com/blog/javascript-events-unmasked-how-to-create-input-mask-for-mobile.html
rozwiązałem to przez oninput, przekazuję znak, koduję na ascii a dalej już sprawdzenie, jeżeli jest to znak niedozwolony to usuwam ostatni znak z