Aktywne Wpisy

jmuhha +32
Wytłumaczy mi ktoś jak to możliwe, ze na osiedlu gdzie mieszkania są >900k w górę a słysze rano jak ktoś używa takiego czajnika?
trzymajcie mnie ლ(ಠ_ಠ ლ)
#nieruchomosci
trzymajcie mnie ლ(ಠ_ಠ ლ)
#nieruchomosci
źródło: 1000018422
Pobierz
Hej, proszę o opinię. Rekrutując się na AGH dostałem się na inżynierię obliczeniową, która wydaje się ciekawa pod względem matematyczno-informatycznym, a nie dostałem się na elektronikę (w tym roku próg był dużo wyższy niż w poprzednim). Dodatkowo najprawdopodobniej dostanę się na prz na elektronikę i automatykę i robotykę. Jeżeli chodzi o zainteresowania i preferencje, to chciałem kierunku łączącego wiele dziedzin jak właśnie elektronika, by później móc wyjechać na kilka lat za granicę
Co powinienem zrobić na twoim miejscu?
- Inżynieria obliczeniowa na AGH 38.0% (162)
- Automatyka i robotyka PRZ 33.3% (142)
- Elektronika PRZ 12.7% (54)
- Ryzykować i czekać na 2 turę na elektronikę AGH 16.0% (68)

#programowanie #js #javascript
Komentarz usunięty przez autora
var - zasięg w funkcji
let - zasięg w bloku kodu
const - stała, zasięg w bloku kodu
To naprawdę nie trzeba się dużo wysilić żeby to zapamiętać i początkujący też sobie z tym poradzi :)
@xemonnt: Bo jest językiem miękko typowanym, do tego bardzo łatwo w nim oszukiwać i iść na skróty. Będzie ci trudno utrzymać prawidłową strukturę kodu, będziesz wpadał w trudno wykrywalne błędy, bez wiedzy, jak to powinno wyglądać, a JS niemal wszystko przepuści. Ale czasu na C++ nie marnuj, dorzuć typescripta z restrykcyjnymi ustawieniami, bardziej zwracaj uwagę
@kebab-case: ale on dobrze mówił. Jeśli nie użyjesz strict mode w przeglądarce, to przypisanie (bez słówka var) do nieistniejącej zmiennej stworzy zmienną globalną... i co więcej nie będzie to zwykła zmienna, a tak naprawdę property obiektu globalnego, która - w przeciwieństwie do "zwykłej" zmiennej - może być usunięta. Domyślam się, że stąd tenże cytowany fragment:
No okej, możliwe że nie wiem, ale za to chętnie się dowiem :) Możesz zacytować fragment ze specyfikacji ECMAScriptu, który wprowadza rozróznienie na zmienne "zwykłe" i "niezwykłe"?
Szukałem jako "unusual variable" i nic nie ma. "extraordinary variable" też nie :)
var a = 1;deleteNo i o to mi chodzi :)