Gdy moja córka była chrzczona, to ja akurat siedziałem sobie w domu i grałem w League of Legends. Pamiętam to jak by to było wczoraj, bo grałem AP Malphitem na topie na Dariusa i wbrew wszelkim poradnikom - strasznie dostałem w dupę, #!$%@?śmy mecz i pierwszy raz w życiu spadłem do (tfu) golda. Tak wyrażałem swój sprzeciw wobec chrztu.
Ta suka, moja ex, potajemnie poszła do kancelarii w jakimś tam bielańskim kościele i kłamała księdzu, że jest samotną matką, bo inaczej ksiądz by odmówił. Wiem, że odmówiłby, bo było tak już dwa razy gdy poszliśmy razem. Przytoczę tylko jedną z rozmów:
- Chcecie ochrzcić dziecko, a dlaczego nie macie ślubu kościelnego?
- Bo się kochamy, i nie potrzebujemy ślubu. To kosztuje, a my jesteśmy młodzi, mamy wydatki, nie mamy nawet swojego mieszkania, nie stać mnie nawet na garnitur...
Kłamałem, jak zwykle gdy wiem, że prawda przekreśli moje plany. Prawda była taka, że #!$%@? jakiś tam cyrk na kółkach i faceta w sukience i jego zdanie na mój temat. Ale gdybym powiedział prawdę, to chrztu by nie było, moja ex by nie uchyliła szpary i bym nie zaruchał tego dnia, a taki właśnie miałem plan. Więc kłamałem, ale rozsądnie.
- Ale czy nie zależy Pani na deklaracji miłości i wierności? - Zapytał ksiądz moją byłą.
Wtrąciłem się.
- Ja jestem ateistą, proszę pana, mojej kobiecie ślubowałem miłość i wierność (i dochowałem tego) gdy zdecydowałem się być z nią (tak około po 2 latach związku). I nie potrzebowałem kościoła, księdza ani opłat z tym związanych. I nie wymagam też podobnych deklaracji od mojej partnerki.
- A czy pomożesz wychować dziecko w wierze chrześcijańskiej?
- Nie, ale też nie będę tego utrudniał ani wmawiał dziecku, że jest gorsze
Gdy kilka razy poruszyliśmy temat kosztów ślubu, w końcu ksiądz zaproponował:
- Skoro nie macie pieniędzy na ślub ale macie na chrzest, to może ja wam zrobię promocję, ślub i chrzest za jednym zamachem i za jedną opłatą...
Znowu się nie zgodziliśmy. Przepychanka słowna trwała jeszcze chwilę, ale gdy jasnym stało się, że o ile chcemy ochrzcić dziecko o tyle ślubu nie weźmiemy, ksiądz zakończył rozmowę tym pytaniem:
- A dlaczego nie wpuściliście księdza po kolędzie?
- Mówiłem przecież, że nie mamy własnego mieszkania, my pod tym adresem mieszkanie wynajmujemy od kwietnia, więc albo nikt tam nie mieszkał, albo poprzedni lokator nie wpuścił.
- A zresztą, co za różnica, to i tak nie moja parafia. Proszę się udać do (i tu padła nazwa parafii, ale nie pamiętam jakiej) i tam zapytać. Dowidzenia.
Nie muszę dodawać, że tego feralnego dnia nie tylko nie poruchałem ale i pokłóciliśmy się z byłą mocno. Reasumując, gdybym dziś był w podobnej sytuacji, na pewno zachowałbym się inaczej. Po pierwsze na pewno zbanowałbym jeb***go Dariusa, a po drugie na pewno nie stakowałbym AP tylko Armor.
@Prezydent_Polski: Zawiodłem się na Tobie. Ogólnie mi jako ateiście nie spodobało mi się Twoje zachowanie. Myślę, że już dawno osiągnąłeś wiek w którym powinieneś być bardziej odpowiedzialny. Ci ludzie zaufali Tobie, a Ty bierzesz Malphite ap na Dariusza? Przecież to jest #!$%@? gwarantowany. Przez Ciebie 4 ludzi miało #!$%@? humor tego dnia. Gratuluję.
@Paczek_w_masle: na ulta ma true, to na pewno, ale chyba nie ma przelicznika na żaden inny skill. A w pasywce kiedyś miał krwawienie true, a teraz to nie wiem. Nawet jeśli ma, to równoważy go pasywka malphite`a.
@dzorcz: byłem, tylko nie opisałem w tym poście. Ten który nie odmówił, zrobił to dlatego że ja już wcale nie poszedłem a moja ex okłamała księdza, że jest samotną matką i ojciec się nie interesuje. Dodam, że zrobiła to za moimi plecami. Skąd wy bierzecie rurzowe? Ja ze śmietniska.
Gdy moja córka była chrzczona, to ja akurat siedziałem sobie w domu i grałem w League of Legends. Pamiętam to jak by to było wczoraj, bo grałem AP Malphitem na topie na Dariusa i wbrew wszelkim poradnikom - strasznie dostałem w dupę, #!$%@?śmy mecz i pierwszy raz w życiu spadłem do (tfu) golda. Tak wyrażałem swój sprzeciw wobec chrztu.
Ta suka, moja ex, potajemnie poszła do kancelarii w jakimś tam bielańskim kościele i kłamała księdzu, że jest samotną matką, bo inaczej ksiądz by odmówił. Wiem, że odmówiłby, bo było tak już dwa razy gdy poszliśmy razem.
Przytoczę tylko jedną z rozmów:
Kłamałem, jak zwykle gdy wiem, że prawda przekreśli moje plany. Prawda była taka, że #!$%@? jakiś tam cyrk na kółkach i faceta w sukience i jego zdanie na mój temat. Ale gdybym powiedział prawdę, to chrztu by nie było, moja ex by nie uchyliła szpary i bym nie zaruchał tego dnia, a taki właśnie miałem plan. Więc kłamałem, ale rozsądnie.
Wtrąciłem się.
Gdy kilka razy poruszyliśmy temat kosztów ślubu, w końcu ksiądz zaproponował:
Znowu się nie zgodziliśmy. Przepychanka słowna trwała jeszcze chwilę, ale gdy jasnym stało się, że o ile chcemy ochrzcić dziecko o tyle ślubu nie weźmiemy, ksiądz zakończył rozmowę tym pytaniem:
Nie muszę dodawać, że tego feralnego dnia nie tylko nie poruchałem ale i pokłóciliśmy się z byłą mocno. Reasumując, gdybym dziś był w podobnej sytuacji, na pewno zachowałbym się inaczej. Po pierwsze na pewno zbanowałbym jeb***go Dariusa, a po drugie na pewno nie stakowałbym AP tylko Armor.
Komentarz usunięty przez autora
Jedno zdanie, a przekazuje tak wiele prawdy o facetach w sukienkach(✌ ゚ ∀ ゚)☞
DOTA > LOL
@TypowyRobert: nie jest i nigdy nie był xD no chyba że ktoś grał niżej jak platyna to tak xD
@Paczek_w_masle: na ulta ma true, to na pewno, ale chyba nie ma przelicznika na żaden inny skill. A w pasywce kiedyś miał krwawienie true, a teraz to nie wiem. Nawet jeśli ma, to równoważy go pasywka malphite`a.
@TypowyRobert: dawno nie grałem, tak że trudno mi powiedzieć, czy nadal jest OP czy tylko ja obskoczyłem #!$%@?.
@keneth_: Nie wiem jak inni, ale ten konkretny chciał kasę przytulić za i chrzest i ślub. Jak się ściął, że się nie da, to nas pożegnał ozięble.
@dzorcz: odmawiają
@dzorcz: tu się zgadzam
@dzorcz: byłem, tylko nie opisałem w tym poście. Ten który nie odmówił, zrobił to dlatego że ja już wcale nie poszedłem a moja ex okłamała księdza, że jest samotną matką i ojciec się nie interesuje. Dodam, że zrobiła to za moimi plecami. Skąd wy bierzecie rurzowe? Ja ze śmietniska.