Wpis z mikrobloga

Poznajcie Bożenkę. Bożenka wpadła na mój balkon w zeszłym tygodniu i tak już została. Trochę mnie wtedy wystraszyła, ale już się zakumplowaliśmy.

Zrobiłem jej domek w słoiku do kiszenia ogórków a w weekend kupiłem jej w zoologicznym kilka szarańczy czy tam koników polnych „dla towarzystwa”. Chyba jest zadowolona.

#modliszki #owady #zwierzaczki #smiesznypiesek #terrarystyka
nalejmizupy - Poznajcie Bożenkę. Bożenka wpadła na mój balkon w zeszłym tygodniu i ta...

źródło: comment_xMjO4AKpZXrAhscHYOfDJScHybdJDi8P.jpg

Pobierz
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@nalej_mi_zupy jakby u mnie wylądowała to sam bym ja przejal, tak czy siak jest pod ochrona ( ͡º ͜ʖ͡º) niech rośnie duża, poczytaj o modliszkach na necie może domek jej jakiś zrób, zobacz jaka temperaturę trzeba utrzymywać, co jej dać, na bank postaw nakrętkę od słoika z wodą w środku i uzupełniaj, albo jakis pojemniczek bo zdechnie.
  • Odpowiedz
dla modliszek naturalna pozycja to zwis głową w dół - protip to kawałek siatki/gazy naklejonej do wieczka pojemnika, ale, na bogów wszelakich, plastikowego... z wentylacją!
  • Odpowiedz
@kazzr: nie trzeba żadnego pojemnika z wodą. Modliszkom terrarium należy regularnie zraszać (zwykłym takim atomizerem do kwiatków, byle po samej wodzie, nie po chemikaliach) i modlicha sama sobie ze ścianek wodę spija :)
  • Odpowiedz
@nalej_mi_zupy: tak. No ale jak najszybciej to szkło wymień, zadbaj o odpowiednią wentylację (otwory nisko nad podłożem i w wieczku po przeciwnej stronie, ewentualnie bez wieczka, sama siatka - nie przegryzie).

Pojemnik MUSI być co najmniej wysoki na 3 długości modliszki!
  • Odpowiedz
@nalej_mi_zupy: ludzie trzymają modliszki np. w takich tubach jak na makaron albo w pojemnikach na żarcie podłużnych, tylko postawionych pionowo :P plastikowe terra i tak od wewnątrz przynajmniej jedną ściankę muszą mieć przetarte papierem ściernym lub wyłożoną czymś, po czym modliszka wejdzie na górę.

Pytaj o co chcesz.

Wygląda na nieźle obżartą :D możesz jej dać 2-3 dni odpoczynku od żarełka :p daj foto odwłoka to powiem Ci czy łowić
  • Odpowiedz