@spokojnie_to_ja: Chyba mają problem z podcieraniem tyłków byłym żołnierzom Wehrmachtu, ostatnio widzę sporo ogłoszeń o pracy za 2100-2300 euro przy opiece nad staruszkami. To chyba nie jest dużo jak na niemieckie warunki?
@spokojnie_to_ja: tam tez jest taka (nota bene krótkowzroczna) gadka jak w Polsce, że trzeba podnieść place to będzie komu robić? Bo we Wrocławiu też mamy mnóstwo miejsc pracy nieobsadzonych i wg większości ludzi "no przeca wystarczy dac wincyj piniendzy".
Przypomnij w jakim mieście albo Landzie urzedujesz? Ja często jeździłem w okolice Wuppertal i Mannheim.
#ciekawostkizniemiec mój tag o Niemczech
https://www.tagesspiegel.de/wirtschaft/1-21-millionen-freie-jobs-zahl-offener-stellen-in-deutschland-auf-rekordhoch/22887122.html
#gospodarka #praca #statystyka
@tomasz-terlecki
Myślałem że ktoś będzie dawać jakies ciekawe newsy o Niemczech a tu tydzień minął i nic ...więc muszę dalej ciągnąć ten wózek
@spokojnie_to_ja: dobrze że wróciłeś.
Masz dwóch chorych podopiecznych i dostaniesz koło 2000 euro i pół dnia wolnego w tygodniu
@push3k-pro
Służba zdrowia budownictwo logistyka ..
Bo we Wrocławiu też mamy mnóstwo miejsc pracy nieobsadzonych i wg większości ludzi "no przeca wystarczy dac wincyj piniendzy".
Przypomnij w jakim mieście albo Landzie urzedujesz? Ja często jeździłem w okolice Wuppertal i Mannheim.
@spokojnie_to_ja: polaka znaczy się? ( ̄෴ ̄)
@spokojnie_to_ja: A IT, programowanie?