Wpis z mikrobloga

@adgebworthy: No, jeszcze parę lat..

@MajsterZeStoczni Też już znam ich na wylot. Przeraża mnie i smuci to, że ZUS z tym podejściem nie jest wyjątkiem. Całe nasze prawo traktuje przedsiębiorców jak potencjalnych złodziei. Część ustaw (VAT) to zwykłe pułapki, każdy łamie przepisy, karze się tych niepokornych i tych, co mieli mniej szczęścia.
  • Odpowiedz
@MajsterZeStoczni: Moim zdaniem trzeba zaorać znacznie więcej. Nie wiem czy to jest w ogóle możliwe w krótkim czasie, chyba jedynie w formie rewolucji? Urzędnicy ani politycy bata na siebie przecież nie ukręcą, nie u nas. Bo nasza klasa polityczna i urzędnicza poza nielicznymi wyjątkami, to motłoch bez etyki i honoru. Najbardziej prawdopodobne, że trzeba jeszcze paru pokoleń, które się nie wychowa w przeświadczeniu że trzeba kraść, żeby coś mieć.
  • Odpowiedz
@adam-fischer-547727: wątpię, żeby to z pokoleniami poszło skoro 95% kraju to katozje#y i wolą tkiwć we własnej agonii (w sensie pracy) przez 20-30 lat do emerytury niż zrobić z tym cokolwiek bo im się nie chce, bo wygodniej, ale ch#j, że państwo je#ie ich na kaźdym kroku, lepiej "stać w kolejce", przykry jest obraz naszego społeczeństwa i tego na co ludzie się godzą, wku#wia mnie to niesamowicie, ale dopóki ludzie
  • Odpowiedz