Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Mam gigantyczny problem z tzw. binge eating. Jestem już na etapie, na którym za jednym posiedzeniem pochłaniam np. całą chałkę albo bochenek chleba 400-500g + 200g masła. Wczoraj późnym wieczorem otworzyłem i zjadłem całą paczkę płatków kukurydzianych 500g. Napady trwają od jednego do kilku dni, z kilkoma dniami przerwy, max 1 tydz.

Z tego powodu jestem w nędznym stanie psychicznym, fizycznym a pewnie i zdrowotnym również. W ciągu pół roku przybyło mi ok. 10-12kg. Do tego funkcjonują klasyczne mechanizmy nałogowca (spróbuję od jutra, dziś już się obżarłem więc mogę do reszty olać samokontrolę i zeżreć jeszcze więcej, itp.).

Nie jestem w stanie sam sobie z tym poradzić, a na psychoterapię nie mogę sobie pozwolić z powodów finansowych. Czy są w Warszawie jakieś otwarte grupy wsparcia dla osób z zaburzeniami odżywiania? Gdzie jeszcze mogę szukać pomocy?

#psychologia #psychiatria #dieta #psychoterapia #chudnijzwykopem

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Nie siedź w domu w ferie i w wakacje
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

SilnyCielak: @Kasahara: to jest problem natury psychicznej, taki ktoś mógłby przez cały dzień non stop żreć aż do bólu brzucha, to nie jest kwestia głodu.

Znajdź sobie OPie jakieś zajęcie, coś, co odwróci twoją uwagę. Może zapisuj w zeszycie co jadłeś. Nie kupuj jedzenia na zapas, tylko to co danego dnia masz zamiar zjeść.

Zaakceptował: Eugeniusz_Zua}
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: przechodzilem przez to i czasem do dzisiaj jeszcze nazre sie pod korek,
max 14k kalorii ze slodyczy i 3k z normalnego zarcia w ciagu dnia
nie wiem co mi pomoglo bo gdzies problem w 5% jeszcze jest. potrafilem tak codziennie XD
a przytylem od tamtego czasu jakies 10kg (3 lata)
z tym, ze ja zawsze duzo ruchu, rower, silka, spacery itd
ja kiedys bylem gruby w c--j i u mnie to bylo na tym podlozu, jak skonczylem sie odchudzac (niezdrowe odchudzanie, 50kg lacznie w dol) mialem anemie, potem przez to w----------e troche utylem, potem znowu zdrowiej, teraz od jakiegos pol roku jem na miescie ale zdrowo sie staram
  • Odpowiedz