Aktywne Wpisy
Pytanie do #rozowepaski
Czy wolnościowe poglądy to serio aż taki redflag i problem dla was? Próbuję znaleźć dziewczynę, ale na wspomnienie o Konfederacji czy Mentzenie kontakt nagle się urywa..
Dodam, że jestem ogarniętym gościem (scrum master 15k here), a nie jakimś piwniczakiem co mieszka z mamą. Serio bolą was niskie i proste podatki, żeby można było się bogacić w sensownym tempie?
#zwiazki #tinder #kiciochpyta #mirekszukazony #seks #badoo #podrywajzwykopem #logikarozowychpaskow
Czy wolnościowe poglądy to serio aż taki redflag i problem dla was? Próbuję znaleźć dziewczynę, ale na wspomnienie o Konfederacji czy Mentzenie kontakt nagle się urywa..
Dodam, że jestem ogarniętym gościem (scrum master 15k here), a nie jakimś piwniczakiem co mieszka z mamą. Serio bolą was niskie i proste podatki, żeby można było się bogacić w sensownym tempie?
#zwiazki #tinder #kiciochpyta #mirekszukazony #seks #badoo #podrywajzwykopem #logikarozowychpaskow
Zarzutkkake +320
Dzwonił dzisiaj do mnie typ oferować mi super inwestycje na giełdzie.
Kiedyś to samo oferował mi kolega, gdzie już 4 lata temu oprogramowanie tylko wygrywało a on jeździ starą skodą z 1994 roku bo wszystko zainwestował na giełdzie. Dzisiaj jeździ golfem IV z 1998 roku bo nadal inwestuje na giełdzie i oprogramowanie wygrywa.
Dlatego jak dzisiaj dostałem ten telefon to wiedziałem jak z gościem gadać
Jako człowiek robiący Kiedyś w MLM wiem
Kiedyś to samo oferował mi kolega, gdzie już 4 lata temu oprogramowanie tylko wygrywało a on jeździ starą skodą z 1994 roku bo wszystko zainwestował na giełdzie. Dzisiaj jeździ golfem IV z 1998 roku bo nadal inwestuje na giełdzie i oprogramowanie wygrywa.
Dlatego jak dzisiaj dostałem ten telefon to wiedziałem jak z gościem gadać
Jako człowiek robiący Kiedyś w MLM wiem
Wczoraj w Krakowie, przy ul. Dolnych Młynów odbyła się impreza o nazwie Pinta Party. Można było na niej spróbować ponad 40 różnych piw. Do tego można było załapać się na spróbowanie m.in. mięsa z kangura, tatara z strusia, mięsa rekina. Impreza bardzo udana, przez cały czas jej trwania przewinęła się masa ludzi, którzy nie przyszli tam z przypadku, co było dużym zaskoczeniem. Nie mogło zabraknąć oczywiście znanego wszystkim Kopyra - jak ktoś chce to jest 9 godzinny live z imprezy, czy czołowego menela wśród polskich blogerów. Fajna atmosfera, warto było się wybrać, oby jak najwięcej tego typu imprez w Polsce. Jedyny minus to to, że udział klepie strasznie po kieszeni( ͡° ͜ʖ ͡°) Poniżej piwa które piłem podczas imprezy:
1. PINTA Hop Tour FanTassie - Tasmanian XPA 12,0° 4,7% ABV
Barwa bursztynowa, klarowna. W aromacie wytrawnośc, białe wino, słonecznik. W smaku to samo. Ogólnie piwo dupy nie urywa, ale jest bardzo ciekawe.
2. PINTA Kwas My - 16,5° / 6,3% ABV - Limoncello Sour
Kolor cytrynowy, lekka biała, nietrwała piana. W aromacie głównie cytryny. W smaku cytryna, lekka kwaśność skontrowana słodyczą, goryczka niska. Piwo warte polecenia
3. PINTA Kwas Gamma - 13,1° / 5,0% ABV - Raspberry Sour
Kolor pomarańczowy wchodzący w ciemną czerwień. Aromat malinowy oraz kwaskowy.W smaku to samo. Kwaśnośc oraz maliny
4. AleBrowar El Fruto - 20,0° / 8,0% ABV - Haze Juicy Double IPA
Piwo o barwie pomarańczowej. Dosyć mętne z słabą pianą. W aromacie cytrusy - mango, marakuja, limonka. W smaku skórka cytryny, cytrusy jak w aromacie, słodycz skontrowana dosyć wysoką goryczką
5. O'Hara's Irish Craft Beers / Browar PINTA Lublin to Dublin 2018 Turkish Coffee Stout - 18,5° / 7,0% ABV
Barwa czarna,aromat głównie kawowy. W smaku kawa z czekoladą w tle, ale wszystko bez polotu. Goryczka niska
6. Browar Łańcut Flanders Roselare - 6,7% ABV
W aromacie drewno, czerwone wino, kwas. W smaku solidna kwaśnośc, octowość. Piwo winne oraz wytrawne. Godne polecenia
7. Browar Łańcut Flanders Brett - 6,7% ABV
Piwo umiarkowanie kwaśne, dzikie, w aromacie bretty, koń. Piwo wypada bardzo dobrze
8. Browar PINTA Go Deeper - Brut IPA - 14,0° / 7,2% ABV
Super piwo. Wytrawne, goryczkowe, przeplatane smakiem cytrusów. Porządna IPA. Naprawdę polecam.
9. PINTA SangriAle 13,1° / 4,9% ABV - Fruit Ale
Piwo o barwie rubinowej, klarowne, piana średnia. W aromacie słodkie owoce, wiśnie, lekka pomarańcza. W smaku owoce, lekka przyjemna goryczka
10. Sori Brewing / Browar PINTA Lost Juice - Bloody Orange IPA - 6,5% ABV
Słabiutko. Niby czuć skórkę pomarańczy w aromacie i zapachu, lecz piwo jest takie nijakie. Po spróbowaniu mamy lekką, szybko zanikającą goryczkę i to tyle.
11. Solipiwko Double Nygus - Double Milk Stout - 19,1° - 7,4% ABV
Barwa ciemna, praktycznie czarna. W W aromacie kawa, czekolada, kakao oraz laktoza. W smaku znów kawa, z czekoladą, i nutą kwaskowości na końcu. Piwo naprawdę bardzo dobre
12. Browar Stu Mostów / Haandbryggeriet - Art+12 Mango, Strawberry and Raspberry Ale - 11,5° / 3,5% ABV - Fruit Ale
Barwa malinowa. W aromacie również maliny, truskawki, mango. W smaku dosyć słodkie, wyczuwalna truskawka, malina, oraz mango jak i w aromacie. Goryczki praktycznie brak. Bardzo dobre piwo na lato
13. Artezan - Żukiem Do Rzymu - Sour/Wild Ale - 10,5° - 4.6% ABV
Barwa pomarańczowa, mętna. W aromacie praktycznie tylko brzoskwinie. W smaku sok brzoskwiniowy, lekko kwaśne. Piwo dosyć gęste.
Piłem jeszcze jakiś Dry Stout i coś jeszcze spoza rozpiski na wydarzeniu na FB, ale nie zapisałem sobie i nie pamiętam dokładnie co to było
Co do jedzenia to udało mi się załapać na rzeczonego kangura, strusia i rekina. Ciekawy smak, warto było spróbować :)
#craftbeer #piwo #pijzwykopem #pinta #krakow