Wpis z mikrobloga

Nie ma nic bardziej irytującego na polskich drogach od Janusza, który zjeżdżając z ronda nie sygnalizuje tego kierunkowskazem. Stoisz przed rondem bo widzisz, że jedzie samochód i nie ma załączonego kierunku więc myślisz - oho jedzie dalej.Ale nie! Zjeżdża a Ty stoisz jak ten głupi ciul. ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#osiwadczenie #gorzkiezale #polskiedrogi #drogi #motoryzacja #samochody
BenzoesanSodu - Nie ma nic bardziej irytującego na polskich drogach od Janusza, który...

źródło: comment_G69TZh024foKNG5WlR4QwbHr6nNiDidD.jpg

Pobierz
  • 211
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@rraaddeekk: kurła, mój błąd.
Cały czas czepiam się używania LEWEGO kierunkowskazu na rondzie. Jeśli na rondzie zjeżdżam pierwszym zjazdem to kierunkowskaz włączam jeszcze przed rondem bo tak mnie uczyli.
Natomiast używanie lewego kierunkowskazu na rondzie to nadal idiotyzm ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@BiesONE: sam jesteś januszem z lewym kierunkowskazem, mam nadzieję że kiedyś to wprowadzą u nas bo to ułatwia jazdę
we Francji jak nie wrzucisz lewego kierunkowskazu to cię strąbią - i mają rację, bo tam ronda są duże i dużo
  • Odpowiedz
niezgodne z przepisami

@czupakabra: zależy, jak z tego korzysta. Przed wjazdem na rondo nawet należałoby sygnalizować lewym kierunkowskazem zamiar skrętu w lewo, chociaż nie wiem jakie to ma zastosowanie do rond o więcej niż 4 zjazdach
  • Odpowiedz
@BenzoesanSodu: Nie zawsze jest to złośliwość... często jest to poprostu brak ogarnięcia i zaangażowania całego wysiłku intelektualno-manualnego w przejechanie ronda... tak dla wielu kierowców jest to tak angażująca (i często stresująca) czynność, że już brak mocy przerobowych na obsługę i kierunkowskazów( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@BenzoesanSodu: mi na kursie też wciskali zajebiste dyrdymały - że rondo to normalne skrzyżowanie, tylko z kółkiem w środku i że jak wjeżdżam na rondo i mam zamiar skręcić w lewo = 270 stopni = 3ci zjazd, to mam włączyć....lewy kierunkowskaz i mieć go od samego początku xD Jakie to było rakowe
  • Odpowiedz
@antarhei: art 22 ust 5
Kierujący pojazdem jest obowiązany zawczasu i wyraźnie sygnalizować zamiar zmiany kierunku jazdy lub pasa ruchu oraz zaprzestać sygnalizowania niezwłocznie po wykonaniu manewru.

Czego nie rozumiesz?
  • Odpowiedz
  • 0
@Kieres drogówka sezon 3 lub 4, późniejsze też. Jedz bezpiecznie odcinek gdzie koło 100. Wyroków sam sobie poszukaj, są dostępne online.
  • Odpowiedz