Odkąd skonfigurowałem sobie #platnosci przez #nfc na moim #samsung #galaxys8 to przestałem nosić ze sobą portfel i dokumenty, tj. jest jakieś pół roku temu. Patrząc po historii to 21.07 był ostatnim dniem, w którym mi działały. Nie wiem czy po drodze była aktualizacja, raczej nie, teraz przy zbliżeniu smartfona jak zawsze otrzymuję komunikat (niestety wyświetla się na bardzo krótki okres czasu i już nie chciałem robić z siebie idioty w sklepie, żeby się z nim zapoznać), że nie mogę płacić w ten sposób/płatność nie udana z ikonką czerwonego wykrzyknika, a terminal reaguje piknięciem i informacją, że płatność jest nieudana. Dlaczego, skoro nic się nie zmieniło, a karta nie straciła jeszcze ważności? Był to bardzo wygodny dla mnie ficzer i nie umiem teraz bez niego żyć, NFC jest aktywne, karta debetowa prawidłowo podpięta w apce Google Pay, ten zaś wskazany w ustawieniach #android w zakładce "Dotknij i zapłać" jako domyślny. Pomocy!!! #googlepay
@MichaelT128: Tak też bym chciał uczynić, ale tak dawno jej nie używałem, że gdzieś ją posiałem (na pewno w mieszkaniu) i odnaleźć nie mogę. Skończy się chyba na zablokowaniu i zamówieniu nowej... @PomidorovaLova tak, też.
@Smartek: Pytam, bo u mnie w banku (tmub) jest możliwość podglądu karty i są tam podane wszystkie informacje, czyli numer karty, CVC2, data ważności i pomyślałem, że jakoś Ci to pomoże jak będzie tak samo u Ciebie, ale chyba lipa :D
@Smartek: Hm... tam czasem nie ma wbudowanej opcji płacenia bez tego całego Google Pay? Wyjeb to z telefonu, odpal apke mBank i tam ustaw płatności zbliżeniowe telefonem. Ja tak mam w Millenium i nie potrzebuję żadnych "zewnętrznych" aplikacji aby móc płacić kartą zbliżeniowo.
@MichaelT128: @radkon: @dawid110d: @MichaelT128: Wróciłem z urlopu i dziś pierwszy dzień, gdy postanowiłem się zająć tym problemem na poważnie. Odinstalowałem google pay, zainstalowałem jeszcze raz, podpiąłem kartę na nowo, bo ją znalazłem (długa historia...). W każdym razie problem jest wciąż ten sam, jednak przed chwilą w sklepie udało mi się zrobić zrzut ekranu, który załączam.
jeśli Twój telefon ma NFC to wystarczy, że zasintalujesz apkę Google Pay, podepniesz kartę i można płacić
@seeksoul
@radkon może ktoś wie, dlaczego mam tutaj dwie pozycje Google pay?
źródło: comment_aiyHD9wtIxswuzZFPEI5IgHyfRtVkdoG.jpg
Pobierzźródło: comment_8z3e8kYau1Tqeg1PZo8WhXdBMqxzfdL1.jpg
Pobierzźródło: comment_giRR76h6rkxRozj57PXxDVhV1V2KzGAY.jpg
Pobierz