#programowanie #react #javascript #typescript Mam front w React'cie robiony na plikach .tsx, chciałbym przerzucić do niego stary komponent który jest w .csjx ale udało mi się go przemielić na js/jsx. Co muszę pozmieniać w configach żeby React to zrozumiał, a przy okazji nie zmieniać nic globalnie żeby mi nie próbował parsować wszystkich .js w projekcie, oczywiście bez przepisywania? ( ͡°͜ʖ͡°)
edit: js sprowadziłem do ES6
ps. nie jestem frontendowcem, 2 miesiąc mam do czynienia z Reactem i JSem więc jak ktoś wyłoży to łopatologicznie to będę wdzięczny.
Mam front w React'cie robiony na plikach .tsx, chciałbym przerzucić do niego stary komponent który jest w .csjx ale udało mi się go przemielić na js/jsx. Co muszę pozmieniać w configach żeby React to zrozumiał, a przy okazji nie zmieniać nic globalnie żeby mi nie próbował parsować wszystkich .js w projekcie, oczywiście bez przepisywania? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
edit: js sprowadziłem do ES6
ps. nie jestem frontendowcem, 2 miesiąc mam do czynienia z Reactem i JSem więc jak ktoś wyłoży to łopatologicznie to będę wdzięczny.