Wpis z mikrobloga

Gdy ktoś pyta dlaczego ludzie wyjeżdżają z Polski zwykle się podaje tylko aspekty ekonomiczne. Jednak często bywa też tak, że ludziom nie pasuje "klimat" jaki panuje w Polsce (od najprostszej nietolerancji dla innego wyglądu, tatuaży) po takie kwiatki jak poniżej.

Wykop to prywatny biznes, ma prawo stanowić co dopuszcza a czego nie na swoim portalu. Bardzo żałujemy, że dopuszcza tego rodzaju komentarze. Bo ten dziki zachód, który tu występuje przekroczył już dawno wszystkie granice.

#neuropa #polska #emigracja #wykop
LiberalniDemokraci - Gdy ktoś pyta dlaczego ludzie wyjeżdżają z Polski zwykle się pod...

źródło: comment_UFq7CosvXnZUB1SViZyJe2q8MXo5Qj9U.jpg

Pobierz
  • 75
  • Odpowiedz
@Given: Nie aferę, wyrażamy ubolewanie z powodu przyzwolenia dużej części wykopu na tego rodzaju zachowania.

Część wykopowiczów zdaje się mentalnie dalej być w fazie na Korwina i twierdzić, że w internecie wolno wszystko. Otóż nie - nie wolno i nie powinno się robić wszystkiego. Dla tej części nie istnieje też cyberbulling a ofiary tegoż (np. pan z memów o Januszu) są pozostawione same sobie i muszą sobie radzić psychoterapią z
  • Odpowiedz
@LiberalniDemokraci: No pięknie się wbiliście w bagno. Ten post to na 99% fake. Chcecie go bronić, spoko. Tylko potem nie płaczcie, że nikt nie traktuje was serio skoro bierzecie coś uznawanego za zarzutkę i wyciągacie z tego wnioski o wszystkich.
Wyjdziecie na kogoś poziomu Leszka biorącego pasek z Michałem na serio.

Na wykopie jest MASA dużo bardziej #!$%@? komentarzy. Wejdźcie sobie w jakikolwiek wątek o lgbt i macie tego na
  • Odpowiedz
@Naxster: stop, to nie jest sytuacja zero jedynkowa - komentarze na temat LGBT też są porażające. Tylko to rzuciło się w oczy. A to czy jest to fejkowa historia czy nie - nie uprawnia nikogo moralnie do pisania tego rodzaju komentarzy. (pojawiały się tam też, że zwykle kobiety wymyślają sobie gwałty)
  • Odpowiedz
@Naxster: @Za_jakie_grzechy @Given: naprawdę szkoda, że wolicie bronić ten komentarz bo waszym zdaniem sytuacja jest nieprawdopodobna. Wyśmiewanie ideii "coming outu" sprawia, że potencjalne przyszłe ofiary bądź osoby już skrzywdzone będą jeszcze bardziej próbowały to zataić przed światem. Będą czuły się zaszczute.

Naprawdę, zastanówcie się - nawet przy minimalnej szansie na prawdziwość tej historii czy chcielibyście by coś takiego przeczytała ofiara. Był już taki co robił "eksperyment społeczny"
  • Odpowiedz
@LiberalniDemokraci: temat, którego się uczepiliście jest typową wykopową zarzutką, a Wy jak ten TW Bolek łapiecie te zarzutki, zarzucając nam, że my wyśmiewamy jakieś wyimaginowane idee. Zaskoczę Was, mam mocno prawicowe poglądy, które niejako czynią ze mnie człowieka tolerancyjnego. Mam znajomych gejów oraz jedną lesbijkę, gówno mnie obchodzi z kim sypiają, bo nie czyni to z nich ludzi gorszych. Wyjmijcie kij z tyłka, proszę Was..

@bizonsky: > Nasza
  • Odpowiedz
@Given: ale co to ma do rzeczy, że masz znajomego geja czy lesbijkę? powtarzamy z uporem - to nie ma znaczenia czy historia jest zmyślona - komentarz nie odnosi się do tego tylko wyśmiewa sam akt "coming outu". rozumiesz?

organizacje wolnościowe a nie anarchistyczne, niestety często tacy "mocno prawicowi" chłopcy nie rozumieją, że poza przemocą fizyczną jest jeszcze przemoc psychiczna.
  • Odpowiedz
@LiberalniDemokraci: niestety często tacy "mocno lewicowi" chłopcy, nie rozumieją, że coś może być tak oczywiste jak ta zarzutka ( ͡° ͜ʖ ͡°) Utwierdzacie mnie w przekonaniu, że Wasza idea "wolnościowa" jest tylko na pokaz. Naprawdę staram się Was zrozumieć, znaleźć jakiś sens, no ale się nie da. Zmieńcie portal, bo Wykop zdecydowanie nie jest dla Was.
  • Odpowiedz
@LiberalniDemokraci: nieprawda. Fakt wyśmiewania idioty który sobie robi żarty z czegoś takiego jak gwałt tutaj zachodzi. Tak samo moge powiedzieć, że bronicie takich idiotów :)

Wyśmiewa się tutaj dosyć jasno lekkie potraktowanie sprawy gwałtu, który trzeba zgłosić a nie prawie, ze w trakcie opisywać na mikroblogu. Na moje to jest tępienie cymbałów zarzutkowiczów.
  • Odpowiedz
nie uprawnia nikogo moralnie do pisania tego rodzaju komentarzy. (pojawiały się tam też, że zwykle kobiety wymyślają sobie gwałty)

@LiberalniDemokraci: to moze warto by było TE komentarze dać na screen? Bo widziałem takowe "ha pewnie seks w nocy a rano moralniak" albo "jakby był przystojny to by nie było gwałtu"
Może te dać na przód a nie komentarz o tym jak bardzo fakeowo wygląda historia?

Wyśmiewanie ideii "coming outu" sprawia, że potencjalne przyszłe ofiary bądź osoby już skrzywdzone będą jeszcze bardziej próbowały to zataić przed światem. Będą czuły
  • Odpowiedz