Aktywne Wpisy
pieczarrra +27
Kuźde, po latach pogadać normalnie z ojcem to świetne uczucie. A jak dobrze pójdzie, to skoczymy na jakąś kawę/herbatę i mecz. Czekałam na to dobre 25 lat.
#gownowpis
#gownowpis
Linnior88 +5
Chciałabym mieć kiedyś męża i dzieci ale z drugiej strony mam zwichrowany łeb i jakby powiedział część innej to by był bity i wyzywany eehhh
#borderline
Strasznie terytorialne i chore sooczysko ze mnie
#borderline
Strasznie terytorialne i chore sooczysko ze mnie
#alkohol #alkoholizm #piwo
"Patrzcie jaki jestem kozak, chodzę do pracy i piję a nie to co wy"
Zdecydowana większość alkoholików chodzi do pracy i normalnie funkcjonuje, upodlenie przychodzi na samym końcu i większość uzależnionych nawet nie dożyje tego momenty, idź na cmentarz i zobacz ilu tam leży 50, 40 a nawet 30 latkow, to
Po pierwsze, we Francji też są alkoholicy
Po drugie zobacz sobie statystyki jak wygląda spożycie alkoholu rozłożone na poszczególne kraje.
Przyjmując dziennie 8 jednostek alkoholu porownujesz sie do franka który
@SebastianWassermann: W UK widziałem pełno takich ludzi(praktycznie połowa;))
Wieczorkiem piwerka w pubie czy winko na kanapie a rano do roboty, ja ich nazywałem półalkoholikami dopóki nie nauczyłem się że taka osoba to funkcjonujący alkoholik. Tylko w przeciwieństwie do tych mądrych głów po psychologii, czy
Fakty są takie ze np Wielka Brytania ustaliła bezpieczną dawką na 14 jednostek na tydzień a nie jak pisze ten konował na dzień xD co odpowiada jednemu piwu na dzień (poszukaj, leciał ostatnio nawet dokument o tym na BBC)
A to już jest
Na zdrowie chłopaki ( ͡º ͜ʖ͡º)
Tutaj są wymienione kryteria alkoholizmu:
http://alkoholizm.akcjasos.pl/kryteria-icd-10-cddg-szkodliwego-picia-alkoholu-i-zespolu-uzaleznienia-od-alkoholu/
Jeśli ich nie spełniasz to pijesz ryzykownie lub szkodliwie.
Ale tak nie jest, choroba alkoholowa postępuje każdego dnia, powoli ale postępuje tak długo jak dostarczany jest organizmowi czynnik chorobotwórczy. Chorzy na raka długo żyją z chorobą nim zacznie im wyrządzać widoczną krzywdę, podobnie jest z alkoholizmem to też jest choroba, można pić długie lata