Ten wpis poświęcony jest pytaniom, dotyczącym aktualnej rozgrywki w przygodzie w erze Wikingów. Na pewno o czymś zapomniałam albo niedostatecznie jasno opisałam, więc nie krępujcie się pytać.
@Patryk_z_lasu: Nie robię już żadnych przewidywań, bo senacka miała trwać tydzień, a wyszły trzy. Obecna równie dobrze może się skończyć po upłynięciu okresu ochronnego.
@Queltas: Punkty doświadczenia bohatera gracza, 10 do każdego następnego poziomu, doświadczenie umiejętności podstawowej zdobywa się z podwójną szybkością, umiejętności nie mogą mieć wyższego poziomu niż poziom bohatera gracza.
@Ceramiczny_Piecu: Tajna mechanika mistrza gry. Korzystanie z umiejętności oraz udział w misjach wpływa na zdobywanie doświadczenia. W pierwszym przypadku dostajesz XP bohatera gracza i używanej umiejętności, w drugim XP bohatera gracza + inne w zależności od misji.
@lacuna Thidrik Olvirsson - Kowal ( ͡°͜ʖ͡°) W jaki sposób mógłbym dodać umiejętności medyczne do swojego bohatera? Profesja fabularna czy bardziej komentarz? Chodzi mi o "szczęśliwie" zakończone amputacje (może nie kończyłyby się śmiercią?), jakieś "wypalanie" ran, "usługi" dentystyczne (czytałem, że to była domena kowali). Czy to w ogóle miałoby jakiś wpływ na rozgrywkę? Nie wzgardzę też żoną obeznaną w lecznicze ziółka ( ͡°͜ʖ
@lacuna: co oznacza krótki i intensywny wątek? Konkretnie chodzi mi, czy nadążę odpowiadać, jeżeli sie zdecyduję na misję poboczną. Możesz okreslic tak na oko ile bedzie postow do ogarniecia w jakich godzinach i ile czasu na decyzje?
@swat: Fabularnie możesz zajmować się rannymi w wiosce, przykładowo jeżeli ktoś wróci z misji z raną, możesz napisać, że się nimi zajmujesz. Ratowanie przed śmiercią w przypadku utraty kończyny wykracza poza mechanikę gry @Akumulat: W tej konkretnej misji 2 wpisy jednego dnia, jeden około południa, drugi wieczorem.
@Queltas: Możecie wyznawać wszystkich bogów mitologii nordyckiej (tylko bez hipsterki proszę), ale jarl kręci nosem na obnoszenie się z kultem innych bóstw niż Odyna, Thora, Frigg, Frejra i Freji.
Ten wpis poświęcony jest pytaniom, dotyczącym aktualnej rozgrywki w przygodzie w erze Wikingów. Na pewno o czymś zapomniałam albo niedostatecznie jasno opisałam, więc nie krępujcie się pytać.
Tak
Wybór nowej umiejętność dostępny jest tylko raz, na poziomie 5 postaci (lub 4 u rzemieślników)
W jaki sposób mógłbym dodać umiejętności medyczne do swojego bohatera? Profesja fabularna czy bardziej komentarz? Chodzi mi o "szczęśliwie" zakończone amputacje (może nie kończyłyby się śmiercią?), jakieś "wypalanie" ran, "usługi" dentystyczne (czytałem, że to była domena kowali). Czy to w ogóle miałoby jakiś wpływ na rozgrywkę?
Nie wzgardzę też żoną obeznaną w lecznicze ziółka ( ͡° ͜ʖ
edit: +
miało być lasach, jak rozumiem? Mała literówka, ale chyba jużnei możesz edytować
@Akumulat: W tej konkretnej misji 2 wpisy jednego dnia, jeden około południa, drugi wieczorem.