Wpis z mikrobloga

@Queltas: Punkty doświadczenia bohatera gracza, 10 do każdego następnego poziomu, doświadczenie umiejętności podstawowej zdobywa się z podwójną szybkością, umiejętności nie mogą mieć wyższego poziomu niż poziom bohatera gracza.
@Ceramiczny_Piecu: Tajna mechanika mistrza gry. Korzystanie z umiejętności oraz udział w misjach wpływa na zdobywanie doświadczenia. W pierwszym przypadku dostajesz XP bohatera gracza i używanej umiejętności, w drugim XP bohatera gracza + inne w zależności od misji.
@Ceramiczny_Piecu:

będziesz nam po prostu oświadczała że zdobyliśmy kolejny lvl

Tak

i dawała możliwość kolejnego wyboru umiejętności?

Wybór nowej umiejętność dostępny jest tylko raz, na poziomie 5 postaci (lub 4 u rzemieślników)
@lacuna Thidrik Olvirsson - Kowal ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W jaki sposób mógłbym dodać umiejętności medyczne do swojego bohatera? Profesja fabularna czy bardziej komentarz? Chodzi mi o "szczęśliwie" zakończone amputacje (może nie kończyłyby się śmiercią?), jakieś "wypalanie" ran, "usługi" dentystyczne (czytałem, że to była domena kowali). Czy to w ogóle miałoby jakiś wpływ na rozgrywkę?
Nie wzgardzę też żoną obeznaną w lecznicze ziółka ( ͡° ͜ʖ
@lacuna: co oznacza krótki i intensywny wątek? Konkretnie chodzi mi, czy nadążę odpowiadać, jeżeli sie zdecyduję na misję poboczną. Możesz okreslic tak na oko ile bedzie postow do ogarniecia w jakich godzinach i ile czasu na decyzje?