Ten wpis poświęcony jest pytaniom, dotyczącym aktualnej rozgrywki w przygodzie w erze Wikingów. Na pewno o czymś zapomniałam albo niedostatecznie jasno opisałam, więc nie krępujcie się pytać.
@Diamond-kun: Nie są typowymi zjadaczami chleba, bo chociaż są równi wobec siebie z NPC, ale to ich jarl zaprasza do Rady Osady. Na Radzie czasami będą odzywać się NPC, ale tylko w minimalnym stopniu, nie chodzi o to, żebym bez przerwy sama ze sobą gadała :)
I czy nie można grać kapłanami?
W skrócie tak, będzie miała znaczenie, ale niekoniecznie od razu (spoilery) Mocno zachęcam Cię do przeczytania wszystkich materiałow z
@DaKnight: Może być, tylko to będzie taki niepodróżujący, wyspecjalizowany kupiec (stosownie do profesji mechanicznej) - handlujący zbożem, towarami albo uzbrojeniem.
@lacuna: jak stworzylem postac jak nie doczytalem Wszystkich postow, moge Ja edytowac? O Ile ci to tam tabelek nie pomiesza, Bo w sumie tylko infotmacje dodatkowe zepsulem, I wybor profesji
@Diamond-kun: Tak, tak samo jak każdy NPC. Większa zdolność bojowa osady w zamian za więcej gęb do wykarmienia. Ale na początku w osadzie Hjallbrekka będzie 9 000 osadników, niezależnie ilu członków rodziny gracze sobie dopiszą.
@Diamond-kun: Rozdział XI mechaniki szczegółowej, w skrócie nie będziesz musiał pracować samodzielnie na 5 osób tylko w zależności od okoliczności na ułamek NPC. Ty zresztą i tak nie produkujesz żywności :>
Ten wpis poświęcony jest pytaniom, dotyczącym aktualnej rozgrywki w przygodzie w erze Wikingów. Na pewno o czymś zapomniałam albo niedostatecznie jasno opisałam, więc nie krępujcie się pytać.
Czy religia będzie miała jakiekolwiek znaczenie mechaniczne, albo fabularne? I czy nie można grać kapłanami?
Czy w grze będą występowały jakiekolwiek wątki fantastyczne? Jak tak to jak bardzo fantasyczne?
W skrócie tak, będzie miała znaczenie, ale niekoniecznie od razu (spoilery) Mocno zachęcam Cię do przeczytania wszystkich materiałow z
Losowani będą mieli rodziny, a projektujący bohaterów mogą sobie wybrać.
Jest, ale musicie to ustalać między sobą, nie będę narzucała nikomu pokrewieństwa.