Wpis z mikrobloga

@DoomsDayHellno: Robić certyfikat czy zdobyć samą wiedzę?
Jak będziesz szedł na rekrutację, zwłaszcza do korpo, to pytania o wiedzę z tego zakresu mogą paść, w korpo nawet na to bardzo duże szanse. A czy sam certyfikat do czegoś się przyda?
Słyszałem o ludziach, którzy słyszeli o kliencie, który tego wymaga w niektórych projektach. A że w środowisku testerów trochę się obracam i w rozmowach na ten temat nikt się z
  • Odpowiedz
  • 1
@DoomsDayHellno Nie wiem. Mnie by było szkoda tych 800 zł. Najlepiej zrób tak żeby ci pracodawca za niego zapłacił, wtedy warto. Ładniej wygląda potem profil na LinkedIn. Samej nauki jest bardzo mało. W 2 dni ogarniesz.
  • Odpowiedz
@venomik: nie obrażę się ;)

@DoomsDayHellno: z tym certyfikatem jest trochę tak jak z wykształceniem wyższym. Jeśli stawiasz pierwsze kroki w branży, to warto mieć podkładkę w postaci papierka. Jeśli jesteś już doswiadczony, to masz inne potwierdzenie umiejętności, zdecydowanie bardzej wartościowe. Owszem, niektóży będą wymagali certyfikatów, ale liczy się bardziej staż i praktyczne umiejętności. Zdarzy się 1/100 pracodawców, który bez certyfikatu nie przyjmie. Ale wciąż pozostaje tych 99,
  • Odpowiedz